Slatina

articolul anterior articolul urmator

Sorina, fetiţa din Baia de Aramă adoptată de o familie de români din SUA, a părăsit ţara împreună cu părinţii adoptivi

6
21 Jul 2019 22:10:37
Autor: News.ro
Foto arhivă
Foto arhivă

Sorina, fetiţa de opt ani din Baia de Aramă luată de autorităţi de la asistentul maternal după ce a fost adoptată de o familie de români din Statele Unite, a părăsit ţara, împreună cu părinţii adoptivi, pe la Aeroportul Otopeni.

Potrivit Digi 24, Sorina Săcărin, fetiţa de 8 ani adoptată de un cuplu de români din Statele Unite, a părăsit ţara, duminică dimineaţa, împreună cu părinţii adoptivi, pe la aeroportul Otopeni.
 
Mama adoptivă a Sorinei, Ramona Săcărin, a ridicat, vineri, paşaportul fetiţei de la Serviciului pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple Dolj. Ea a spus că încă nu şi-au făcut planuri pentru plecarea din ţară, întrucât nu ştiau dacă vor avea sau nu paşaportul. Joi, Judecătoria Slatina a decis că fetiţa din Baia de Aramă poate părăsi ţara.
 
”Deocamdată nu am stabilit niciun următor pas. Nu puteam să stabilim următorul pas din moment ce nu avea nicio informaţie”, spunea mama adoptivă, explicând că planurile se vor face de acum înainte.
 
Judecătoria Slatina a respins, joi, cererea procurorului general Bogdan Licu prin care solicita ca Sorina, fetiţa din Baia de Aramă adoptată de o familie din America, să nu poată părăsi ţara. Decizia este executorie, dar nu definitivă.
 
Procurorul general al României, Bogdan Licu, a formulat o cerere de ordonanţă preşedinţială prin care a solicitat interzicerea părăsirii teritoriului României de către Sorina.
 
Cererea a fost adresată iniţial Tribunalului Mehedinţi, care şi-a declinat competenţa către Judecătoria Drobeta Turnu Severin, de unde dosarul a fost strămutat la Tribunalul Olt.
 
Această instanţă şi-a declinat, însă, competenţa înspre Judecătoria Slatina.
 
De asemenea, Licu a formulat o cerere de revizuire a sentinţei prin care a fost încuviinţată adopţia şi a cerut suspendarea executării sentinţei. Cele două solicitări au fost, însă, respinse de Curtea de Apel Craiova. 
 
Sorina a fost luată de autorităţi din locuinţa asistentului maternal din Mehedinţi care a crescut-o, după ce a fost adoptată de o familie de români din SUA.
 
Momentul a fost filmat de apropiaţii familiei, iar imaginile au fost postate pe Facebook. În filmare se vede cum copilul, disperat, plânge, se prinde de hainele femeii şi strigă ”mami, nu vreau să plec”, în timp ce procurorul trage de ea şi încearcă să o ducă la maşină, pentru a fi preluată de părinţii adoptivi.
 
Inspecţia Judiciară a dispus cercetarea disciplinară a procurorului de caz, dosarul aflându-se la Secţia pentru procurori în materie disciplinară a CSM.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

🖕
21.07.2019, 22:28:57

PenibiLicu

0 (4 voturi)
Adrian Foangǎ
21.07.2019, 22:43:12

Acum Sorina rade de bucurie, iar cei care voiau s-o tina in tara pentru a incasa de pe urma ei banii de la stat, plang de necaz! Au ramas cu buza umflata!

+2 (6 voturi)
Pastorel Transhumantu
21.07.2019, 22:40:47

Bine ca s-a terminat aceast linsaj mediatic si isteria ipocrita a natarailor manipulati. PSD a mai pierdut o tema pentru deturnarea atentiei publice de la ruinarea tarii si guvernarea sa iresponsabila.

+2 (6 voturi)
Alexandru Preda
21.07.2019, 23:42:38

Slava Domnului ca familia Sacarin a folosit bresa legala care s-a ivit pentru scurt timp, în noianul de procese și idioțenii, ca să părăsească România împreună cu Sorina. Drum bun Sorina, și o viata frumoasa alături de minunata ta familie!

0 (4 voturi)
Serbanescu Serbanila
22.07.2019, 09:35:33

Absolut normal!

-2 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările