Slatina

articolul anterior articolul urmator

Spectacolele şi petrecerile câmpeneşti din acest week-end, ”sub lupa” jandarmilor olteni

0
30 May 2015 15:20:51
Autor: Mugurel Manea
Jandarmii vor fi cu ochii pe cei cu chef de ceartă şi nu numai
Jandarmii vor fi cu ochii pe cei cu chef de ceartă şi nu numai

Efective importante ale Jandarmeriei Olt vor asigura ordinea publică la o serie de manifestări cultural-artistice, câmpeneşti şi religioase, planificate a avea loc pe parcursul acestui week-end. Mai exact, este vorba despre 12 localităţi din teritoriu unde s-au anunţat a se desfăşura evenimente publice, sâmbătă şi duminică.

Peste 150 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Olt sunt angrenaţi să asigure, în cele două zile ale acestui week-end, măsuri de ordine şi siguranţă publică, pază şi protecţie instituţională şi pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale. În toate localităţile unde au fost anunţate spectacole se preconizează participarea unui public numeros

Localităţile şi manifestările ce vor fi monitorizate de jandarmii olteni sunt: Slatina (spectacol ”Olimpiada Liceelor”, cros), Corabia (Festivalul ”Floare de Tei”), Izvoarele (”Căluşul din Izvoarele”), Tufeni (”Sărbătoarea Cailor”), Oporelu (”Sărbătoarea Rozelor”), Bobiceşti (activităţi dedicate Zilei Copilului), manifestările câmpeneşti prilejuite de sărbătorirea zilelor comunelor Vitomireşti, Perieţi, Movileni. La toate acestea se adaugă şi bâlciurile anuale organizate cu ocazia sărbătoririi Rusaliilor în localităţile Caracal, Strejeşti şi Crâmpoia.
        
De asemenea, efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova vor asigura măsurile de ordine publică la activităţile cultural-artistice organizate în localităţile Izbiceni (Zilele comunei) şi Dobroteasa (bâlciul anual de Rusalii).
        
“Oamenii noştri vor acţiona pentru asigurarea măsurilor de ordine publică pe întreaga perioadă de desfăşurare a evenimentelor prin monitorizarea tuturor activităţilor în vederea asigurării unui climat de siguranţă civică şi prevenirea oricăror acte de tulburare a ordinii publice. Dispozitivele de ordine publică vor avea în vedere prevenirea fenomenului contravenţional şi infracţional, descurajarea persoanelor predispuse la comiterea de fapte antisociale şi aplicarea măsurilor legale la constatarea producerii acestora”, a precizat lt.col. Emanuel Botan, purtător de cuvânt al Jandarmeriei Olt.

Jandarmii olteni au ţinut să atragă atenţia cetăţenilor ce intenţionează să participe la evenimentele menţionate să acorde o atenţie deosebită obiectelor personale pentru a evita furturile din buzunare, să nu lase la vedere în interiorul autoturismelor obiecte de valoare, să evite consumul excesiv de alcool care poate conduce la unele neînţelegeri şi crearea unor stări conflictuale, să nu se angreneze în activităţi ce le-ar putea pune în pericol viaţa, integritatea corporală şi bunurile materiale.

De asemenea, cetăţenii trebuie să ştie că pot solicita sprijin în situaţia tulburării ordinii publice sau în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte antisociale, la numărul unic pentru situaţii de urgenţă 112 sau se pot adresa direct echipajelor de jandarmerie.
 

Mai puteţi citi pe acelaşi subiect:

FOTO  Povestea celui mai bun jandarm din Olt. Cea mai grea misiune a salvatorului sinistraţilor a fost când puhoaiele au năvălit cu sălbăticie şi peste el

Jandarmii olteni se mobilizează pentru sărbătoarea Sfintei Maria

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii