Slatina

articolul anterior articolul urmator

Spor nesimţit încasat de nepotul lui Paul Stănescu la DSVSA Olt: supliment lunar brut de 6.713 de lei. Lefuri de mizerie pentru angajaţii de rând

39
27 Jan 2020 14:59:22
Autor: Alina Mitran
Veronel Bolborea, nepotul lui  Paul Stănescu, este susţinut în funcţie de PSD FOTO Alina Mitran
Veronel Bolborea, nepotul lui  Paul Stănescu, este susţinut în funcţie de PSD FOTO Alina Mitran

În timp ce angajaţii care fac munca „de jos“ şi se expun riscurilor încasează salarii de mizerie, câţiva şefi din DSVSA Olt au pe lângă salariu şi spor pentru condiţii vătămătoare. Directorul instituţiei se bucură, astfel, de încă jumătate de salariu.

Veronel Bolborea, şeful Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Olt, nepotul secretarului general al PSD Paul Stănescu, încasează un spor de 50% pe lângă salariu. Venitul suplimentar lunar ridicat de Veronel Bolborea este de 6.713 lei (brut) şi se adaugă salariului lunar brut de 13.425 de lei lunar.

În schema DSVSA Olt sunt 75 posturi, iar acordarea de spor pentru condiţii deosebite de muncă/ vătămătoare/ periculoase, în procente cuprinse între 25% şi 50%, este prevăzută pentru 12 angajaţi. Bolborea este singurul angajat care încasează sporul la nivelul maxim permis, de 50%.

O altă beneficiară a sporului este cumnata directorului, Sabina Magdalena Vîlceleanu, jurist în cadrul instituţiei, care are şi funcţia de şef birou (în schema biroului sunt două posturi vacante, secretara, consilierul de la Resurse Umane şi un magazioner). Sporul pentru condiţii grele de muncă, în cazul juristei, este de 30%, adică un „brut“ de 2.738 lei.

Oamenii cu adevărat expuşi au lefuri mizere

Şefii DSVSA primesc sporurile în baza unui buletin de determinare prin expertizarea locurilor de muncă, emis în ianuarie 2018. Şefii sindicatului din DSVSA au aflat întâmplător atât despre buletin, cât şi despre „lista scurtă“ a beneficiarilor. Aceştia spun că în instituţie sunt oameni cu adevărat expuşi unor riscuri enorme, dar care nu beneficiază de acest spor. Exemplu ar fi oamenii trimişi să lichideze porci pentru prevenirea răspândirii pestei porcine africane.

„Noi avem de mai mult timp o acţiune în instanţă prin care cerem aceste sporuri. Am hotărât că voi solicita, la viitoarele acţiuni în focar, să fie trimişi şi aceşti angajaţi care beneficiază de sporuri pentru condiţii vătămătoare. Să stea la -20 de grade Celsius iarna, sau la 40 de grade vara, şi doar să scrie, nu să facă altceva, să facă şi 10 kilometri zilnic, să ia gospodăriile la rând. Aceşti oameni care efectiv lucrează cu substanţe, împuşcă porcii, sunt expuşi, au salarii de 1.250 lei, 1.400 lei“, spune liderul sindical Constantin Radu.

Sporul pentru condiţii deosebite de muncă se acordă la DSVSA Olt din 2018, iar sindicaliştii spun că nu li s-a motivat niciodată cum au fost aleşi beneficiarii. „Ştiu cei care au decis, nouă nu ni s-a spus nimic. ANSVSA acordă spor de 25% pentru toată lumea. La noi sunt doar câţiva beneficiari, iar directorul are cel mai mare spor“, a mai spus liderul sindical. Directorul Veronel Bolborea se află în concediu medical şi nu a putut fi contactat pentru a comenta situaţia.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

39 Comentarii

Basarab Peruca
27.01.2020, 15:22:57

Asta nu e nimic, sa vedeti ce fac directorii prin licee. Aloca pilelor 90% din orele suplimentare numai pe hartie, profesorii respectivi nici macar nu se duc la clase iar elevii invata normal. Iar la sfarsit de luna profesorii respectivi fac banii fifty fifty cu "directiunea" sporul pe orele alea. Gen daca un cadru didactic mai primeste 700-800 lei din orele alea suplimentare la luna, ii face jumi-juma cu directorul. Inmultit cu cateva cadre didactice o pune directorul de cel putin inca 1000 de euro pe luna. Ca sa nu mai zic daca are cumva liceul seral, se face la spaga la greu de pe carca alora plecati la munca pe afara si care isi trimite rudele sa dea teze/lucrari in locul lor. Apoi liceele de profil, alta manareala si acolo, se trec pe facturi lucruri care nici macar nu sunt cumparate sau preturi ireale. Alimentatie publica, filiera tehnologica, s.a.m.d sunt masini de facut bani. Iar asta functioneaza asa de 30 de ani si o sa mai functioneze.

+9 (13 voturi)
Ionel Marcu
27.01.2020, 15:45:23

Alte exemple de porcării pe care a fost PSD în stare să le facă! Fără rușine, fără frică, „fiindcă putem”! Dar în sfârșit românul s-a deșteptat și i-a picat la 18% și e loc pentru și mai puțin. Sigur că există pericolul ca și PNL să facă la fel. Orban trebuie să fie consecvent și să-i dea afară pe penali, cum a făcut deja cu primarul corupător de minore la Primărie sau cu secretarul de stat ce le-a dat cu tifla polițiștilor de la rutieră. Sau cu șeful de poliție ce a detașat de la Vâlcea la Suceava pe cei doi polițiști ce l-au prins cu radarul, cu 125 km/h în localitate.

+9 (11 voturi)
niki nikita11
27.01.2020, 15:23:00

eh, asta se intampla mult si in privat, nu doar la stat. pe cine a suparat?

-6 (16 voturi)
Marck
27.01.2020, 15:25:23

Ce mare mirare? Știm schemele astea ticăloase de ani de zile. Încrengătura de cimotii,clientelă și obligații politice au cuprins tot domeniul bugetar și au sufocat România. O tot spun oamenii cinstiți, vigilenți și responsabili în gura mare și fără teamă. Degeaba ! A demasca doi fripturiști lipiți de lefuri uriașe de parcă ar fi ingineri la NASA nu ajută decât la sporirea furiei populației neposesoare de neamuri influente, dar nu stârpește boala. Leacul se află tot în mâna "clasei politice" Dar cine să se apuce de reforme adevărate care să modifice sistemul legislativ din temelii, de la Constituția anacronică la legislația secundară? Unde sunt normele de echitate, meritocratice, concurențiale și transparente care să alinieze și să ierarhizeze corect valorile, atâtea câte au mai rămas? Visuri, naivități și utopii !

+7 (9 voturi)
Carmen Florea
27.01.2020, 15:39:45

... unde esti, moftronix? Sari si mai spoieste cotarla baroana de Stanescu, care n-are nicio 'putere', nuuuuuuuuu, la Olt nu adie vantul fara dezlegarea lui, toata politia, primariile si CJ e ticsit de sus pana jos cu neamurile sale pana la al saptelea neam de tractorist de 'famele'... ...nu numai nepotu', ci direct si beizadeaua e escoarta lui Grindeanu, printre cele 6 'modeale', pe care le plateste cu 3 mii euro salariu din taxele noastre. Cand a fost luat la intrebari pt care 'munca' sunt platite c-o traista de bani analfabetele, iar un invatator, care a studiat, duce acasa 400 euro, borfasul de Grindeanu iese pe usa din spate, se ascunde... ...si asta numai ce vede soacra, pt ca 'suplimentul lunar' talharii il ascund, sa nu mai stie amaratii de contribuabili chiar toate 'fleacurile', precum ca neamurile cotcarilor de baroni sunt si protejate, la fel, prime si zeci de alte 'suplimente' pt 'munca grea', pt pericol sa nu se opareasca, ducand cafeaua lu' 'şăfu' la 7 dimineata..., pericol sa nu se rupa canapeaua cand ... asta ... cum dracu'-i zice ... si alte 'corvoade', la care sunt supuse armatele de neamuri, de amante, de escoarte, de parasute mai pe romaneste, ale talharilor, abonati la banul public de 30 ani, ba chiar si de 60 ani precum putregaiul imputit Melescanu. ... iar voi, naftaline tampe, va bateti pe net pt psdisti ca va arunca 30 lei, restul seifului cu taxe e pt dansii, amante si pt neamuri si nu vreti sa intelegeti, ca nepotii si copiii pleaca, iar voi dati coltul singuri. Beizadelele baronilor hoti nu se duc la capsuni, la capsuni se duc copiii si nepotii vostri, cretinciosilor. Si-au INVENTAT tot soiul de ccreze, de 'suplimente', de prime, de escrocherii, pe scurt, de hotii, numai sa jefuiasca banul public ...

+12 (12 voturi)

Vezi toate comentariile (39)

Modifică Setările