Slatina

articolul anterior articolul urmator

Super-relaxarea va costa din această seară. TelVerde pentru a anunţa încălcarea normelor sanitare

0
3 Jul 2020 23:19:41
Autor: Alina Mitran
Terasele, piscinele, ştrandurile, dar şi pieţele şi târgurile vor fi verificate în acest week-end. FOTO: arhiva Adevărul
Terasele, piscinele, ştrandurile, dar şi pieţele şi târgurile vor fi verificate în acest week-end. FOTO: arhiva Adevărul

Au început controalele, vineri-seara, 3 iulie 2020, la ordinul ministrului de Interne. Sunt vizaţi cei care încalcă regulile de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

Echipe formate din poliţişti, jandarmi şi pompieri, dar şi lucrători din instituţii cu drept de control se vor afla în următoarele două săptămâni în teren pentru a verifica modul cum sunt respectate normele de prevenire a răspândirii noului coronavirus. Ofensiva a început în această seară, fiind vizate terasele, locurile aglomerate etc. În zilele următoare vor fi de asemenea verificate ştrandurile, piscinele, cluburile în aer liber, târgurile. Începând de la miezul nopţii va funcţiona şi o linie telefonică la care pot fi sesizate încălcări ale legislaţiei.

„Pentru prevenirea şi limitarea îmbolnăvirilor cu COVID-19,  conducerea Ministerului Afacerilor Interne a convocat vineri, 3 iulie a.c., o şedinţă, în sistem videoconferinţă, cu prefecţii şi şefii de structuri centrale şi teritoriale pentru a stabili măsurile care vor fi luate în următoarele două săptămâni.
În cadrul şedinţei s-a stabilit ca la nivelul fiecărui judeţ să fie organizată, sub autoritatea prefectului, o grupă de coordonare operativă, care să evalueze situaţia specifică şi să intensifice activităţile de verificare şi depistare a celor care nu respectă regulile de protecţie sanitară. S-a dispus ca prima întâlnire a membrilor grupelor de coordonare operativă să aibă loc imediat după încheierea şedinţei convocate de conducerea MAI.
Sub coordonarea acestor grupe, la nivelul fiecărui judeţ vor fi organizate echipe mixte formate din poliţişti, jandarmi, pompieri, poliţişti locali, reprezentanţi ai inspectoratelor teritoriale de muncă, direcţiilor sanitare-veterinare şi de la Protecţia Consumatorului, precum şi de la alte autorităţi cu competenţe în efectuarea de verificări cu privire la respectarea regulilor de protecţie sanitară. În situaţiile de încălcare a normelor instituite pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, se vor dispune măsuri de sancţionare, inclusiv de suspendare a activităţii unor operatori economici“, au anunţat reprezentanţii Prefecturii Olt.

Telverde pentru a anunţa încălcarea normelor sanitare

Controalele vor fi mai numeroase în week-end, când şi dorinţa de a petrece a românilor este satisfăcută, iar cifrele zilnice îngrijorătoare privind evoluţia cazurilor de infectare cu noul coronavirus arată că relaxarea merge până la a uita de reguli.  

„Conducerea MAI a cerut structurilor responsabile să ia măsuri suplimentare mai ales la sfârşit de săptămână.

Pentru a putea interveni rapid, se va înfiinţa o linie TelVerde – 0800800165 la care cetăţenii vor putea sesiza cazurile de încălcare a normelor de protecţie sanitară. Numărul de telefon va deveni operaţional începând cu data de 4 iulie a.c., ora 00:00.

Pentru punerea în aplicare a măsurilor stabilite în cadrul videoconferinţei menţionată anterior, prin ordin al prefectului judeţului Olt şi sub autoritatea acestuia, s-a constituit grupa de coordonare operativă de la nivelul judeţului nostru, compusă din reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Olt, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt, Sectorului Poliţiei de Frontieră Corabia, Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi Olt, Direcţiei de Sănătate Publică Olt, Direcţiei Sanitară-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Olt, Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt, Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier Olt şi Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Olt“, au mai menţionat reprezentanţii Prefecturii Olt, anunţând că verificările au debutat în această după-amiază, vizaţi fiind atât cetăţenii, cât şi operatorii economici, ultimii riscând până la închiderea obiectivelor economice ca urmare a încălcării legislaţiei.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările