Slatina

articolul anterior articolul urmator

Tânărul antrenor de taekwondo rănit în decembrie 2015 într-un accident de maşină s-a stins din viaţă

0
9 Sep 2016 17:03:29
Autor: Alina Mitran
Eforturile pentru recuperarea tânărului au fost în zadar FOTO:pagina de facebook- Koryo Taekwondo Club Slatina
Eforturile pentru recuperarea tânărului au fost în zadar FOTO:pagina de facebook- Koryo Taekwondo Club Slatina

Mihai Petcu, până anul trecut antrenor la clubul Koryo Taekwondo, rănit foarte grav într-un accident petrecut în decembrie anul trecut, s-a stins din viaţă noaptea trecută, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina.

Antrenorul avea 27 de ani când, în seara zilei de 13 decembrie 2015, viaţa i s-a schimbat brusc, în urma unui teribil accident de maşină. Tânărul, care încerca să intre pe bulevardul Constantin Brâncoveanu din zona Plaja Olt, nu s-a asigurat, fiind lovit puternic de un tir condus regulamentar de un tânăr din Dolj. Echipajele de prim ajutor au fost nevoite să folosească utilajele de descarcerare pentru a-l scoate pe tânăr din maşină.

Pacientul a fost transferat la un spital din Bucureşti la scurt timp după accident, iar vreme de aproximativ trei luni a stat în comă. În martie anul acesta primele veşti bune părea că vin în sfârşit, tânărul ieşind din starea de comă. Din păcate, medicii aveau să se confrunte cu încă un caz al unui tânăr pacient aflat în stare vegetativă.

Deşi mare parte din timp, de la ieşirea din comă, pacientul a fost tratat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, pentru o perioadă a urmat un tratament la o unitate privată, de unde, spuneau în cursul săptămânii trecute surse din spitalul slătinean, s-ar fi întors cu escare foarte urâte şi cu o stare deteriorată. De câteva zile pacientul era tratat la Terapie Intensivă, secţie în care, de altfel, s-a declarat decesul noaptea trecută.

La Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, unul care nu beneficiază de compartiment special pentru pacienţii în stare vegetativă, mai are în tratament încă un pacient aflat într-o stare asemănătoare, transferat de la spitalul din Craiova.  „Am devenit ultima speranţă pentru secţia de Neurochirugie a spitalului din Craiova“ declara pentru Adevărul, zilele trecute, şeful secţiei Neurologie din cadrul SJU Slatina, medicul Renică Diaconescu, cel care de ani de zile militează pentru ca astfel de cazuri să fie tratate în baza unui program de sănătate dedicat, costurile, dar şi condiţiile pe care le impune această patologie, fiind deosebite.

Cu lipsurile sistemului, puternic resimţite în tratarea acestor cazuri, s-a confruntat vreme de peste doi ani şi familia medicului chirurg pediatru Gheorghe Ciobanu, care şi-a pierdut în urmă cu aproape o săptămână fiul, îngrijit în cea mai mare parte a timpului tot la spitalul din Slatina.

CITIŢI ŞI: Medicul care cerea, în primăvara acestui an, ajutor la Ministerul Sănătăţii şi-a pierdut fiul ţintuit la pat. Răspunsul n-a venit nici până astăzi

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările