Trei persoane arestate în cazul fraudei bancare de la Banca Transilvania din Slatina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sediul filialei centrale a Băncii Transilvania Slatina    (FOTO: Mugurel Manea)
Sediul filialei centrale a Băncii Transilvania Slatina    (FOTO: Mugurel Manea)

Percheziţiile derulate de către procurorii DIICOT Olt pe tot parcursul zilei de miercuri – 4 februarie, la sediul filialei centrale a Băncii Transilvania din municipiul Slatina, s-a lăsat cu mandate de reţinere serioase, dovadă că treaba e delicată. Trei persoane ridicate iniţial pentru audieri au primit mandate de reţinere pentru 24 de ore şi, începând de joi seară, “sejurul” după gratii le-a fost prelungit cu 30 de zile.

Magistraţii Tribunalului Olt au admis, joi seară, cererile de reţinere preventivă propuse de procurorii Biroului Teritorial Olt al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) şi au emis mandate de arestare pentru 30 de zile pe numele celor trei suspecţi reţinuţi iniţial miercuri seară, în urma audierilor. Cele trei persoane ce rămân după gratii pentru următoarea lună sunt: Rachid Popa (fost angajat al Băncii Transilvania Slatina, care ar fi făcut tranzacţiile financiare frauduloase incriminate de anchetatori), Eugen Ifrim şi, respectiv, Nelu Ninu din Slatina.

Reamintim că, pe tot parcursul zilei de miercuri – 4 februarie, procurorii Biroului Teritorial Olt al (DIICOT), împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate (SCCO) Olt şi beneficiind de sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti şi al “mascaţilor” de la Serviciul de Acţiuni Speciale Olt, au efectuat o serie de percheziţii la domiciliile mai multor persoane fizice şi la sediile unor persoane juridice pe raza judeţului Olt.

Printre locaţiile “vizitate” de către anchetatori s-a aflat şi “cartierul general” al Băncii Transilvania din Slatina de pe strada Crişan. Acţiunea autorităţilor a fost parte integrantă a unui caz ce a vizat destructurarea unei grupări infracţionale specializată în efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, fals în înscrisuri private şi uz de fals, acces ilegal la un sistem informatic şi fals informatic.

“Există suspiciunea rezonabilă că, în perioada 02.02.2014 – 29.10.2014, din contul curent al societăţii S.C. AGROMEC SISTEM S.R.L. deschis la Banca Transilvania s-au efectuat, de către membrii grupării infracţionale, transferuri de sume importante de bani fără acceptul reprezentanţilor societăţii. De asemenea, există suspiciunea că numitul P.R. (Rachid Popa, n.r.), fost angajat al unităţii bancare menţionate, a accesat fără drept datele informatice ale băncii şi  s-a folosit de un card de credit falsificat care a fost emis pe numele societăţii păgubite şi de pe care a extras de la diverse bancomate de pe raza municipiilor Slatina şi Bucureşti atât disponibilul de credit, în valoare de 10.000 lei - în luna februarie 2014, dar şi sumele pe care el le-a transferat din conturile societăţii pe contul aferent acestui card de credit. Din contul curent al societăţii menţionate au fost efectuate transferuri de bani în valoare de 400 000 de lei”, se arată într-un comunicat al DIICOT privind acest caz.

La sediul Biroului Teritorial Olt al DIICOT din Slatina au fost aduse la audieri zece persoane, dintre care trei – persoanele anterior menţionate – au primit mandate de reţinere pentru 24 de ore, iar, de joi dimineaţă, mandatele le-au fost extinse pentru 30 de zile.

Mai puteţi citi pe aceeaşi temă:

Descinderi ale mascaţilor la filiala Băncii Transilvania din Slatina

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite