Slatina

articolul anterior articolul urmator

UPDATE Un copil de 12 ani a dispărut dintr-un centru de plasament. În cursul serii băiatul a revenit

3
2 Apr 2020 21:11:24
Autor: Alina Mitran
Băiatul a mai plecat şi în trecut din centru
Băiatul a mai plecat şi în trecut din centru

Un băiat în vârtă de 12 ani a fost dat dispărut joi, 2 aprilie 2020, dintr-un centru de ocrotire de tip familial de pe raza judeţului Olt.

UPDATE: Copilul care a plecat în jurul orei 17,00 dintr-un centru din structura DGASPC Olt ,a revenit în cursul serii. Efective sporite de poliţişti au desfăşurat căutări, băiatul revenind însă în apartamentul din care a plecat, motivând că a avut în intenţie doar să-şi cumpere ceva  şi a ales să plece pe ascuns având în vedere interdicţiile de circulaţie. 

Ştirea iniţială

Copilul are 12 ani şi nu este la prima plecare fără să-i anunţe pe cei care îl îngriijesc, spre sfârşitul lunii februarie anunţându-i dispraţia şi asistentul maternal care îl avea în plasament, în localitatea Potcoava. A dispăprut joi după-amiază, în jurul orelor 17,00, sărind pe fereastra de la baie.

„Poliţiştii de investigaţii criminale cadrul Inspectoratului de Politie Judeţean Olt desfăşoară activităţi de căutare a unui minor în vârstă de 12 ani, care în ziua de 2 aprilie 2020 a plecat voluntar dintr-un centru de ocrotire de tip familial din municipiul Slatina şi nu s-a mai întors.

GROZA  CRISTIAN CONSTANTIN are 1,50 m înălţime, constituţie astenică, ten deschis si părul tuns scurt. La data plecării acesta purta pantaloni de trening de culoare închisă şi un hanorac gri. Minorul a mai plecat anterior, fiind găsit ulterior de poliţişti.

În cadrul activităţilor de căutare sunt angrenaţi si poliţişti de ordine publică din cadrul Poliţiei municipiului Slatina, sprijiniţi de efective ale Poliţiei Locale Slatina.

 Persoanele, care deţin informaţii care ar putea ajuta la depistarea minorului, sunt rugate să anunţe cea mai apropiată unitate de poliţie sau să apeleze numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112„, este anunţul poliţiei din Olt.

Băiatul era inclus şi într-un program de consiliere în cadrul centrului, program care, însă, a fost suspendat odată cu decretarea stării de urgenţă. În sistemul de protecţie se află din 2018, iniţial fiind plasat la un asistent maternal, unde, însă, nu s-a adaptat, a declarat directorul DGASPC, Rădiţa Piroşca. Băiatul a fost părăsit de mamă, iar tatăl, în grija căruia a rămas, nu l-a îngrijit nici acesta aşa cum copilul ar fi avut nevoie, în cele din urmă ajungând în grija DGASPC Olt.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Utilizator Adevărul
2.04.2020, 21:40:28

Comentariu considerat abuziv.

Utilizator Adevărul
3.04.2020, 01:20:10

Comentariu considerat abuziv.

UnRoman
3.04.2020, 10:13:12

saracii copii

Modifică Setările