Slatina

articolul anterior articolul urmator

Un medic şi o asistentă de la Oncologia SJU Slatina, infectaţi cu noul coronavirus. S-au izolat la domiciliu

0
5 Jul 2020 13:31:49
Autor: Alina Mitran

14 noi cazuri de infectare cu noul coronavirus în Olt se regăsesc în ultima raportare a DSP. Printre persoanele depistate pozitiv cinci sunt angajaţi ai spitalelor din Caracal şi Slatina, însă creşte şi numărul angajaţilor de la TMK Artrom infectaţi.

Un medic şi o asistentă din cadrul secţiei Oncologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina sunt printre cele 14 cazuri pozitive confirmate în Olt în ultimele 24 ore. Cei doi angajaţi ai SJU Slatina au avut contact cu asistenta din policlinică depistată pozitiv în cursul săptămânii trecute, depistarea acestora făcându-se în urma programului de testare preventivă implementat în cadrul spitalului.

Pentru că nu prezintă simptomatologie specifică, dar şi pentru că există, conform deciziei Curţii Constituţionale, posibilitatea ca pacienţii asimptomatici să refuze internarea, medicul şi asistenta au optat să se izoleze la domiciliu.

Tot în ultimele 24 ore au apărut trei cazuri pozitive şi la Spitalul Municipal Caracal. Este vorba de fostul manager al spitalului şi de actualul director economic, dar şi de un medic pneumolog.
Creşte numărul persoanelor infectate şi la TMK Artrom, societatea din Slatina care zilele trecute a anunţat opt infectări, la acestea adăugându-se alte două persoane. Tot ieri, dar fără să fi fost cuprins în raportarea oficială, a fost înregistrat şi rezultatul pozitiv al angajatului de la societatea Prysmian Slatina. 
Pe de altă parte, în spitalele din judeţ continuă să vină pacienţi cu patologie compatibilă cu COVID-19, şase persoane depistate pozitiv fiind din rândul acestor pacienţi.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii