Un poliţist de la Biroul Rutier Olt, membru activ al grupării de cămătărie şi proxenetism. A fost săltat de mascaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii au descins la peste 30 adrese din Olt
Poliţiştii au descins la peste 30 adrese din Olt

În cadrul operaţiunii de miercuri-dimineaţă, un poliţist de la Biroului Rutier Olt a fost ridicat în urma percheziţiilor. Până în urmă cu un an acesta a lucrat ca poliţist de proximitate.

Dan Dumitrescu, poliţist în cadrul Biroului Rutier – secţia Drumuri Naţionale şi Europene, a fost săltat de mascaţi în urma acţiunii de miercuri-dimineaţă, într-un dosar care vizează un grup infracţional organizat specializat în cămătărie şi proxenetism, acest având, conform anumitor informaţii, rol activ în reţeaua infracţională.

Agentul de poliţie a ajuns la Biroul Rutier în urmă cu aproximativ un an, anterior acţionând ca poliţist de proximitate la Caracal.

Mascaţii au descins, în această dimineaţă, la 34 adrese din judeţul Olt, fiind aduse la audieri, conform unui comunicat al DIICOT, 120 de persoane.

„La data de 03.04.2019, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Olt, împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul B.C.C.O. Craiova şi S.C.C.O. Olt, au efectuat un număr de  34 percheziţii domiciliare, pe raza municipiului Caracal şi comunelor Traian, Redea, Drăghiceni, Fărcaşele şi Tia Mare, din judeţul Olt, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunilor de camătă şi şantaj.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2015, un număr de 7 suspecţi au constituit, pe raza municipiului Caracal, un grup infracţional organizat care a avut ca principal scop oferirea de bani cu camătă, precum şi impunerea unor taxe de protecţie.

În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit faptul că, suspecţii au acordat împrumuturi cu dobânzi între 20 şi 100% lunar, recuperarea sumelor de bani şi a dobânzilor aferente realizându-se prin folosirea de violenţe, acte de ameninţare şi şantaj, în scopul intimidării, dar şi prin invocarea unor relaţii în rândul poliţiştilor, pentru ca persoanele respective să nu depună plângeri“, se menţionează în comunicatul DIICOT.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite