Slatina

articolul anterior articolul urmator

Un şofer din Buzău, care transporta marfă, a rămas pasager o zi în Olt. A primit şi amendă de 9.000 lei

0
19 Oct 2021 16:12:33
Autor: Alina Mitran
Sute de şoferi au fost controlaţi FOTO: IPJ Olt
Sute de şoferi au fost controlaţi FOTO: IPJ Olt

Şoferii de pe maşinile de transport au fost în cursul săptămânii trecute ţinta controlelor desfăşurate de poliţiştii din Olt. Doi dintre ei au avut şi maşinile imobilizate pentru că au intervenit asupra tahografului.

Controalele au avut loc în perioada 11 – 17 octombrie a.c., find desfăşurate de poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Olt, în baza planului de acţiune „TRUCK&BUS”. Acţiunea a vizat prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicate autovehiculele destinate transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri şi cele destinate transportului de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.
 
Peste 700 autovehicule (312 în domeniul  transportului public de persoane şi 405 în domeniul transportului de marfă) au fost controlate în intervalul amintit, fiind aplicate mai mult de 300 sancţiuni contravenţionale.
 
În cadrul acţiunilor în domeniul transportului de persoane cele mai multe sancţiuni aplicate au fost pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 - 139,   neutilizarea centurilor de siguranţă sau a dispozitivelor de retenţie - 33, 
alte abateri de la normele rutiere - 17 etc. 
 
În domeniul transportului de marfă, în schimb, cele mai frecvente abateri au fost la regimul rutier. Din totalul de 128 de sancţiuni contravenţionale, 14 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 3 pentru conducerea vehiculelor sub influenţa alcoolului, 44 pentru neutilizarea centurilor de siguranţă sau a dispozitivelor de retenţie, 2 pentru utilizarea incorectă a aparatului tahograf şi 65 pentru alte abateri de la normele rutiere, fiind dispuse şi 2 imobilizări ale autovehiculelor, pentru fraudarea sau manipularea incorecta a tahografelor, a transmis IPJ Olt.
Un şofer din Buzău a primit o amendă de 9.000 lei şi i s-a interzis să-şi continue cursa pentru că nu a putut demonstra că a efectuat repausul legal.  
 
„La data de 13 octombrie a.c., un bărbat a fost depsitat de poliţişti, în timp ce conducea un ansamblu de vehicule format dintr-o autoutilitară şi o semiremorcă, pe strada Piteşti, din municipiul Slatina, jud. Olt, efectuând transport de marfă şi având montat pe impulsorul cutiei de viteze un magnet, ce intervenea asupra aparaturii de înregistrare- tahograf, astfel încât a rezultat alterarea datelor înregistrate, precum şi a informaţiilor conţinute în raportul imprimat pentru ziua in curs“, spun reprezentanţii poliţiştilor olteni, care amintesc că bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 9000 lei, fiind dispusă şi imobilizarea ansamblului de vehicule.
 
Vă recomandăm şi:
 
Bucureştean drogat şi cu permisul reţinut, prins de poliţişti la volan pe DN1 la Sinaia
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările