Slatina

articolul anterior articolul urmator

Unde se aflau copiii lui Dincă atunci când Alexandra a fost răpită. „Când a izbucnit scandalul, am văzut-o pe fiica lui la televizor şi am recunoscut-o“

7
4 Sep 2019 14:20:25
Autor: Ana Popescu
Daniela şi Dan Dincă, doi dintre cei patru copii ai lui Gheorghe Dincă FOTO Inquam Photos şi Facebook
Daniela şi Dan Dincă, doi dintre cei patru copii ai lui Gheorghe Dincă FOTO Inquam Photos şi Facebook

Când a fost audiată la Bucuresti de procurorii DIICOT, fiica lui Gheorghe Dincă a declarat că în ziua de 24 Iulie, atunci când tatăl ei a răpit-o pe Alexandra Măceşanu, a fost în Caracal, în trecere, împreună cu o colegă de serviciu de la Arad, dar şi cu fratele ei, Dan Dincă.

Cei trei au spus în faţa anchetatorilor că în ziua de 24 iulie s-au deplasat de la Arad la Dăbuleni să cumpere nişte puieţi de nuc.

Daniela Dincă a mai susţinut în faţa anchetatorilor că la ora 10.00 ar fi trecut prin faţa casei tatălui său, dar nu a oprit pentru că se grăbea.

“Declar că în dată de 24.07.2019, în jurul orelor 10.00 dimineaţa, eu împreună cu fratele meu Dincă Gheorghe Daniel şi numita Diaconu Andreea, în timp ce ne aflăm autoturismul firmei unde lucrez, întorcându-ne din localitatea Dăbuleni, am trecut pe stradă unde tatăl meu are domiciliu, respectiv stradă Craiovei”, a menţionat fiica lui Dincă.

Fratele său a susţinut acelaşi lucru şi a spus că atunci când au trecut prin faţa casei i-ar fi văzut pe vecinii Fane şi Vică ieşind din curtea tatălui.

Primul semn de întrebare legat de deplasarea copiilor lui Dincă la Dăbuleni este legat de traseul ales. Deşi au declarat că se grăbeau, au preferat să meargă pe ruta Arad - Craiova - Caracal - Dăbuleni, deşi există un drum mai scurt cu 30 de kilometri de la Craiova direct la Dăbuleni.

Al doilea semn de întrebare este legat de ora 10.00 din ziua de 24 iulie, exact ora la care a dispărut Alexandra Măceşanu.

Aşadar, la ora 10.00, Daniela şi Dan Dincă spun că treceau prin faţa casei tatălui şi că i-ar fi văzut pe cei doi vecini ieşind din curte. Fane şi Vică au negat spusele copiilor lui Dincă. “Exclus aşa ceva. De ce mint? N-am fost acasă la Dincă în ziua aia, la ora aia nici nu era acasă, a venit după vreo jumătate de oră, a băgat repede maşina în curte şi n-a vrut să mă ajute să meargă să iau nişte grâu, deşi aşa îmi promisese. A zis că are treaba”, a declarat Victor (Vică) Mieila, unul dintre vecinii lui Gheorghe Dincă.

Tot despre ora 10.00 vorbeşte, însă, şi fermierul din Dăbuleni la care Daniela Dincă a ajuns în dimineaţa zilei de 24 Iulie. “Au venit două doamne la fermă noastră. Ştiu sigur că nu era dimineaţa la prima oră pentru că noi nu venim atât de devreme. Era în jur de ora 10.00. Au spus că vor să cumpere 5.000 de puieţi de nuc, că vor să facă o plantaţie la Arad pe fonduri europene. Le-am spus că n-am pe stoc atâţia puieţi, mi-au zis să fac un inventar, că le plac, că sunt de calitate şi cumpără tot. A rămas că ne auzim la telefon, dar n-au mai dat niciun semn de viaţă. După aceea, când a izbucnit scandalul, am văzut-o pe fiica lui Dincă la televizor şi am recunoscut-o”, a declarat George Iancu, patronul fermei din Dăbuleni.

“Foarte ciudat, ce au declarat procurorilor parcă ar fi un alibi. Eu, în acea dimineaţa, la ora 10.00, eram în zona casei lui Dincă. Mergeam spre o înmormântare care avea loc exact acolo. L-am văzut şi pe Vică, era cu unchiul sau, îl aducea tot la înmormântare. Nu avea cum Vică să plece din curtea lui Dincă la ora aia. Oricum, copiii nemernicului asta au fost sigur în acea zi la Caracal. Au fost văzuţi la ora 6.00 dimineaţa când beau o cafea lângă un magazin din centrul oraşului”, a spus una dintre vecinele lui Gheorghe Dincă.

Daniela şi Dan Dincă au susţinut în faţă anchetatorilor că nu ştiau ce face tatăl lor şi că se dezic de faptele acestuia.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

Una pe zi
4.09.2019, 19:38:10

interesant presa isi face treaba dar anchetatorii ce fac?

+3 (3 voturi)
mitrut
4.09.2019, 21:36:34

Or fi trecut sa ridice ceva prospaturi!

+1 (1 vot)
Markus Roman
5.09.2019, 06:30:23

Asdar: kakaia problema daca fata si fiul lui Dinca ar fi fost in Caracal, cand Dinca se ocupa cu rapitul si omorarea Alexandrei? Ma indoiesc ca ar fi riscat sa o care pe fata, chiar sedata, cu masina lor pana la Arad, riscand sa fie prinsi pe drum de orice echipaj sau politist, care nu mai era de-al lor din Oltenia si Caracal. La TV se inventeaza prea multe scenarii, din dorinta de a face cat mai multi prosti sa caste gura toata ziua la tampeniile debitate acolo. Vad ca i se acorda si prea multa atentie bunicului Luizei, ptr care termenul de dezaxat este mult prea bland. Ideea ca fetele mai traiesc, din moment ce s-au gasit dinti, fragmente de craniu si alte oase umane incinerate, este o alta nerozie.

-3 (3 voturi)
Gabriel Heinze
5.09.2019, 11:33:13

Markus - Din pacate ceea ce ai scris dovedeste ca ai gindit cu ala pe care stai pe scaun .

+1 (1 vot)
Gabriel Heinze
5.09.2019, 11:43:00

Normal ca se dezice de complicele sau tata Dinca . Au facut impreuna , toata familia , trafic cu carne vie omeneasca si acum fac pe inocentii . Toata familia fac parte din retea de trafic international cu organe . Pe Alexandra au dezmembrat-o si i-au vindut organele . Daca Dinca stia cine-i Alexandra nu se atingea de ea si nici azi nu era descoperita aceasta retea de traficanti criminali cu sute de membri interlopi .

Vezi toate comentariile (7)