Slatina

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Noii consilieri judeţeni şi-au preluat mandatele. Ce priorităţi a anunţat preşedintele CJ Olt

0
24 Oct 2020 13:30:12
Autor: Alina Mitran

Consilierii judeţeni votaţi de cetăţeni la alegerile de luna trecută şi-au preluat mandatele, sâmbătă, 24 octombrie 2020 având loc şedinţa solemnă de constituire.


Consiliul Judeţean Olt este format, pentru prima dată după 1990, din consilierii provenind din doar două partide: Partidul Social Democrat şi Partidul Naţional Liberal. PSD are 21 mandate, în vreme ce PNL i-au revenit 11.

Astăzi, în prezenţa prefectului judeţului Olt, Florin Homorean, a avut loc şedinţa de constituire a noului Consiliul Judeţean, consilierii validaţi depunând jurământul. Trei nume au fost invalidate: Marius Oprescu  şi Cătălin Grecu - PSD, Liviu Voiculescu - PNL. Toţi trei au înaintat declaraţii de renunţare la mandat, instanţa de judecată invalidându-le acestora mandatele şi urmând ca de-abia în şedinţele următoare să intre în componenţa consiliului următorii candidaţi pe lista fiecăruia dintre partide.

Pentru că nu s-au putut alege nici vicepreşedinţii, şedinţa de constituire a fost relativ scurtă, fiecare consilier din cei 29 validaţi depunând jurământul.

Preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Marius Oprescu, cel care a câştigat cursa electorală pentru această funcţie, a anunţat şi priorităţile pentru mandatul pe care l-a început astăzi. 

Pentru că la acest moment doar aproximativ 10% din numărul total de kilometri de drum judeţean se află în reabilitare sau în curs de reabilitare cu bani europeni, refacerea infrastructurii de transport a fost menţionată printre priorităţi. Se vor continua şi investiţiile în cele două spitale pe care CJ Olt le administrează, a mai spus Oprescu.

„Sunt lucruri pe care le-am început, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, şi nu numai, şi la Spitalul de Psihiatrie Schitu-Greci, şi ele trebuie continuate, atât la Schitu-Greci, unde avem în construcţie un nou pavilion pentru o nouă secţie şi pentru alte ramuri. Sper să-l termin chiar în anul 2021, nu în acest mandat. La Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina mai sunt multe lucruri de făcut şi bineînţeles că în continuare sănătatea rămâne o prioritate şi cred acest an greu pentru toată lumea, pentru întreg mapamondul, ne-a demonstrat că sănătatea trebuie să fie o prioritate“, a spus Oprescu, explicând că la spitalul de monospecialitate de la Schitu-Greci se construieşte o nouă clădire în care vor funcţiona două noi secţii, respectiv cea de Gerontopsihiatrie (unde vor fi trataţi pacienţii diagnosticaţi cu Altzheimer şi alte boli neurodegenerative) şi cea destinată pacienţilor cu adicţii (o secţie pentru tratarea dependenţilor de alcool şi droguri, de care se vorbeşte, de altfel, de aproape un deceniu).

Pentru refacerea drumurilor judeţene se aştepată deschiderea axelor de finanţare, fiind sursa de finanţare care dă cele mai mari speranţe. „Aşteptăm deschiderea ghidurilor pentru exerciţiul bugetar european următor. În momentul de faţă, aşa cum ştiţi, sunt aproape 106 kilometri de drum judeţean or începută reabilitarea, or în perioada de evaluare a ofertelor, cu care vom merge înainte în această perioadă. Cum se deschide ghidul, bineînţeles că noi avem mai multe drumuri judeţene pe care vrem să le includem, numai să fie bani. Ştiţi că pe exerciţiul bugetar numărul 2 banii pe infrastructură au fost relativ puţini, noi aceste două proiecte le-am obţinut unul direct pe Programul Operaţional Regional şi al doilea, a fost subdiviziune a POR, pe Strategia Dunării, celebrul program SUERD, unde judeţele riverane au putut să mai acceseze şi alţi bani separaţi“, a mai spus Oprescu.

Vă recomandăm şi: Noii consilieri judeţeni şi-au ridicat certificatele doveditoare. PSD are 21 mandate, PNL - 11

Localităţi în care „turiştii“ au decis câştigătorul. „Ne-am bătut eu şi primarul, dar era să câştige al treilea“

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările