Slatina

articolul anterior articolul urmator

FOTO VIDEO  Noua secţie Urgenţe a Spitalului Judeţean Slatina prinde contur

0
23 Apr 2014 18:53:56
Autor: Mugurel Manea
Noua aripă UPU a Spitalului Judeţean Slatina va schimba imaginea unităţii... (FOTO: Mugurel Manea)
Noua aripă UPU a Spitalului Judeţean Slatina va schimba imaginea unităţii... (FOTO: Mugurel Manea)

Noua faţă a secţiei Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean Slatina prinde contur. Lucrările de modernizare demarate în luna ianuarie au prins avânt şi deja relevă noua imagine a secţiei menţionate, ce va schimba însăşi imaginea spitalului-etalon al judeţului. Vechea intrare principală în spital a dispărut după ce a fost demolată pentru a face loc unei intrări moderne şi mai încăpătoare. Lucrările se apreciază a fi terminate până în toamnă.

Proiectul de extindere a secţiei Urgenţe va schimba structura fizică a unităţii sanitare-etalon din judeţ şi, în general, întreaga imagine de ansamblu a acestuia, la peste 40 de ani de la înfiinţarea sa. Extinderea UPU de la Spitalul Judeţean Slatina va fi însoţită, ulterior, de modernizarea sa prin dotarea cu aparatură medicală de ultimă generaţie. Demarate pe data de 22 ianuarie, lucrările de extindere şi modernizare a secţiei menţionate au intrat în ritmul dorit de către beneficiar şi firma executantă, SC Roxana Miranliv SRL, o firmă abonată la lucrările din interiorul spitalului-etalon al judeţului. Vechea intrare în spital a dispărut demult, iar, în locul ei, au apărut deja semnele viitoarei intrări în spital.

În prezent se lucrează la zidul exterior al noii unităţi de Primiri Urgenţe, construită din calupi BCA. De asemenea, se lucrează la acoperişul din oţel şi sticlă al unităţii menţionate. Contractul prevede două etape: prima etapă se axează pe extinderea propriu-zisă a secţiei Primiri Urgenţe aflată la intrarea în spital, pentru ca, în cadrul celei de-a doua etape, să urmeze dotarea UPU cu echipamente medicale moderne. Valoarea totală a contractului se ridică la aproape şapte milioane lei (70 miliarde lei vechi), din care 2,8 milioane de lei fără TVA doar partea de construcţii. Până atunci, spitalul va derula licitaţii pentru aciziţionarea şi montarea utilajelor şi echipamentelor medicale noi ce vor dota noua secţie Urgenţe. Investiţia este asigurată financiar de Consiliul Judeţean Olt şi Primăria municipiului, din fonduri proprii.

“La modul cum decurg în prezent lucrările, noi credem că acestea se vor definitiva până în toamnă. Este un proiect de amploare ce va schimba imaginea veche şi fadă a Spitalului Judeţean Slatina”, a declarat dr. Andrei Iordache, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina.

O nouă construcţie, noi dotări

Proiectul noii secţii de Urgenţe a spitalului menţionat presupune lărgirea semnificativă a parterului unităţii către parcarea interioară a unităţii – viitoarea structură a intrării în UPU, acesta urmând să aibă o formă semi-circulară. Un laminator cu diametrul de aproape trei metri va fi amplasat la câţiva metri de intrarea în viitoarea structură a secţiei Urgenţe, luminator ce va furniza lumină ambientală naturală în interior, accesul acesteia fiind facilitată în plus şi de o serie de geamuri amplasate pe toată lungimea parterului dinspre partea interioară a fostei parcări interioare a unităţii. Practic, spitalul slătinean va beneficia de două intrări, ambele amenajate în dreptul UPU: una va fi destinată exclusiv preluării pacienţilor aduşi cu autospecialele Ambulanţei sau ale SMURD, iar cealaltă intrare va fi pentru restul celor ce vor intra în spital.

Licitaţia pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de modernizare şi extindere a Unităţii Primiri Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean din Slatina a fost câştigată de o asociere de firme din municipiu: SC Roxana Miranliv SRL  (ce se va ocupa de partea de construcţii, n.a.) şi, respectiv, SC C & D Best Design Concept SRL (proiectare). Firma ce va executa construcţia este nimeni alta decât aceeaşi care a realizat, vara trecută, parcarea de 110 locuri în spatele spitalului contra a 15 miliarde lei vechi, o sumă ce a suscitat multe semne întrebări deoarece a fost comparată cu o altă parcare amenajată cu doar câţiva ani înainte în faţa aceleiaşi unităţi sanitare şi care a cuprins 50 locuri, suma contractului fiind însă de numai cinci miliarde lei vechi.
 

Mai puteţi citi:

Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina se modernizează, dar nu scapă de scandaluri

FOTO+VIDEO  Spitalul Judeţean Slatina îşi schimbă „look”-ul: au început lucrările de extindere a secţiei Urgenţe

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările