Slatina

articolul anterior articolul urmator

Sărbătoare dublă pentru pompierii olteni

0
27 Feb 2014 12:14:04
Autor: Mugurel Manea
Slătinenii va avea ocazia să treacă liber pragul "cartierului general" al ISU Olt din Slatina  (FOTO: Adevărul)
Slătinenii va avea ocazia să treacă liber pragul "cartierului general" al ISU Olt din Slatina  (FOTO: Adevărul)

Efectivele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Matei Basarab” Olt sărbătoresc, vineri – 28 februarie, cinci ani de la înfiinţarea, în cadrul instituţiei, a Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi  Descarcerare (SMURD). Totodată, ei vor marca şi Ziua Protecţiei Civile, respectiv împlinirea a 81 de ani de la crearea acestei structuri. Cu acest prilej, sediile ISU din Slatina, Caracal şi Scorniceşti îşi vor deschide porţile pentru public.

Conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Matei Basarab” Olt va organiza şi în acest an o serie de manifestări menite să celebreze cum se cuvine zilele importante în existenţa şi activitatea instituţiei. Astfel, cu ocazia Zilei Protecţiei Civile, vineri – 28 februarie, la cartierul general al ISU din Slatina, dar şi cel al Detaşamentului de Pompieri din Caracal şi cl al Staţiei de Pompieri Scorniceşti se va organiza “Ziua Porţilor Deschise” în intervalul orar 10.00-11.00. Cu acest prilej se va prezenta publicului vizitator tehnica din dotare, iar cei interesaţi pot intra în contact cu o parte din cadrele inspectoratului pentru a-şi forma o imagine cât mai concretă despre activitatea instituţiei.

Ziua de 28 februarie 2014 are însă o dublă însemnătate pentru pompierii din judeţul Olt. În afară de însemnătatea istorică a acestei zile, respectiv împlinirea a 81 de ani de când regele Carol al II-lea a aprobat, în anul 1933, prin Înaltul Decret Regal nr. 468, “Regulamentul Apărării Contra Atacurilor Aeriene”, act care a marcat înfiinţarea Protecţiei Civile din România, pompierii SMURD Olt aniversează şi cinci ani de la operaţionalizarea Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi  Descarcerare (SMURD) Olt.

Sunt aşteptaţi să treacă pragul cartierului general al ISU Olt din Slatina peste 150 de copii cărora li se vor distribui materiale informative - pliante şi flyere - privind prevenirea unor tipuri de riscuri generatoare de situaţii de urgenţă. Nu vor lipsi nici exerciţiile demonstrative, programate au scopul de a prezenta copiilor o parte dintre activităţile derulate de pompierii olteni şi de a veni în sprijinul acestora, determinându-i să-şi contureze o atitudine preventivă.

 

Mai puteţi citi:

Bilanţ: Pompierii olteni au salvat 79 de vieţi în anul 2013

Biblioteca din comuna Băbiciu-Olt, cuprinsă de un puternic incendiu

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările