Slatina

articolul anterior articolul urmator

FOTO Ziariştii olteni s-au întrecut pentru “Cupa Presei la Tir” a Jandarmeriei Olt

0
27 Mar 2015 18:18:14
Autor: Mugurel Manea
Ziariştii olteni au dovedit că sunt buni şi la manevrarea armelor de foc (FOTO: Mugurel Manea)
Ziariştii olteni au dovedit că sunt buni şi la manevrarea armelor de foc (FOTO: Mugurel Manea)

Reprezentanţii mass-media din judeţul Olt acreditaţi pe lângă Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Olt au participat, vineri – 27 martie, la “Cupa Presei la Tir”, întrecere organizată de instituţia menţionată cu prilejul aniversării Zilei Jandarmeriei ce va fi celebrată săptămâna viitoare pe data de 3 aprilie. Cei mai îndemânateci ziarişti au fost recomensaţi cu diplome.

Competiţia dintre ziarişti s-a desfăşurat în incinta poligonului acoperit din cadrul Centrului de Formare şi Perfecţionare a Agenţilor de Poliţie “Nicolae Golescu” Slatina (fosta Şcoală de Poliţie). La competiţie s-au prezentat aproximativ 15 ziarişti care, timp de aproape o oră, au încercat să demonstreze că se pricep şi la armele de foc cum se pricep să facă presă.

Exerciţiul de foc a început doar după efectuarea unui instructaj de către maior Florin Buricata din cadrul IJJ Olt. Abia apoi a urmat tragerea propriu-zisă, care a fost alcătuită din două episoade: prima dată s-a efectuat un foc “de încălzire” pentru ca ziariştii să se obişnuiască cu armele competiţiei, după care a urmat tragerea care conta şi era luată în calcul la întocmirea clasamentului oficial.

La exerciţiu a fost prezent, pentru orice eventualitate, şi un cadru medical de la Spitalul Judeţean Slatina şi, din fericire, nu a avut loc niciun incident care să necesite intervenţia sa.

Ziariştii s-au întrecut cu pistoale româneşti marca Carpaţi, dar a fost folosit şi un pisol rusesc Makarov.

Reprezentanţii Jandarmeriei Olt au precizat că întrecerea dintre ziarişti în poligonul de tragere a devenit deja o tradiţie care va continua.

“Organizăm o asemenea competiţie între ziarişti în fiecare an deoarece vrem să oferim ocazia ziariştilor de a ne demonstra atât nouă, dar şi lor, că se pricep şi la tras cu arma de foc, nu doar la scris. De data aceasta, concursul de tir a fost organizat cu ocazia sărbătoririi, săptămâna viitoare, a 165 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române”, a declarat lt.col. Emanuel Botan, purtător de cuvânt al Jandarmeriei Olt.

La finalul competiţiei, topul ziariştilor din judeţ cu cele mai bune rezultate la concursul de tir a arătat astfel:

Reprezentanţii mass-media femei:
Locul I - Georgiana Leulescu (VG TV)
Locul II – Ana Maria Popa (Eveniment de Olt) şi Dana Mihăilă (Olt TV).

Reprezentanţii mass-media bărbaţi:
Locul I – Iulian Ciobanu (Olt TV)
Locul II – Viorel Leulescu (VG TV)
Locul III – Mugurel Manea (Adevărul).

Atât ziariştii care s-au remarcat la concursul de tir, dar şi ceilalţi participanţi la competiţie, au primit diplome din partea instituţiei organizatoare pentru priceperea lor, premieera fiind făcută de către şeful Jandarmeriei Olt, colonel Tudor-Dorel Drejoi.         
 

Mai puteţi citi pe acelaşi subiect:

FOTO+VIDEO  Ziariştii olteni, în luptă pentru “Cupa presei la tir” organizată de Jandarmerie

FOTO  Jandarmii olteni s-au întrecut la skandenberg sub ochii campionului naţional, Radu Valahu

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările