Efectele terapeutice ale napilor sunt cunoscute în toată zona Mării Mediterane, acolo unde îşi au şi originile. În România se cultivă pe suprafeţe foarte restrânse din zona Braşovului sau Maramureşului. Chiar dacă popularitatea lor în bucătăriile gospodinelor de la noi din ţară este scăzută, napii se bucură însă de o mare apreciere din partea specialiştilor în tratamente naturiste.
Cu un conţinut ridicat de nutrienţi şi substanţe chimice care ajută organismul, napii ajută foarte mult în ameliorarea efectelor unor afecţiuni precum bronşita, cistita sau depresia. De asemenea, sunt foarte eficienţi şi în cazul tusei puternice.
„Rădăcina napilor este foarte eficientă. Ea poate fi consumată atât sub formă crudă, proaspătă, dar şi fiartă. De asemenea, frunzele napilor pot fi consumate sub formă de salată, precum spanacul. Calciul, vitaminele A, B, C, D precum şi alte substanţe care intră în compoziţia napilor, îi transformă într-un aliat perfect al organismului” explică Roxana Tomescu, asistent într-o farmacie naturistă din Slobozia.
Hreanul vine de hac sinuzitei
Hreanul, o altă plantă rădăcinoasă, este de asemenea eficientă în tratarea unor afecţiuni. Datorită conţinutului ridicat de , săruri minerale, acizi, substanţe antibiotice naturale, enzime, fitohormoni, uleiuri volatile şi peroxidază această plantă este eficientă în tratarea sinuzitei şi a altor probleme din zona aparatului respirator. „Cel mai eficient este un preparat obţinut din hrean pus la macerat care poate fi eficient în tratarea mai multor afecţiuni respiratorii, printre care sinuzita” mai spune asistenta Roxana Tomescu. De asemenea, hreanul este eficient şi în tratarea problemelor digestive generate de viermii intestinali.
Citiţi şi:
Adauga Comentariu
Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos
Varianta 1
Autentificare cu contul adevarul.ro
Varianta 2
Autentificare cu contul de Facebook
0 Comentarii
Sortare: Cronologic · Dupa popularitate