Slobozia

articolul anterior articolul urmator

Acţiune de informare a şoferilor privind interzicerea utilizării telefonului mobil

0
24 Sep 2019 12:13:59
Autor: Ionela Stănilă
Acţiune în trafic, desfăşurată de poliţiştii rutieri FOTO IPJ Ialomiţa
Acţiune în trafic, desfăşurată de poliţiştii rutieri FOTO IPJ Ialomiţa

Poliţiştii din cadrul Serviciul Rutier Ialomiţa au organizat şi desfăşurat, ieri, pe raza municipiului Slobozia o acţiune de informare şi instruire a conducătorilor auto cu privire la noile reglementări referitoare la interzicerea utilizării telefonului mobil.

 
Şoferii care au fost opriţi în trafic au fost informaţi de poliţiştii rutieri cu privire la modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.
 
Astfel spre deosebire de cadrul legal anterior, care viza exclusiv folosirea telefonului mobil, prin noile reglementări a fost interzisă ţinerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod atât a telefonului mobil, cât şi a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcţia de înregistrare ori redare text, foto sau video, de către conducător, în timpul conducerii vehiculului aflat în mişcare.
 
De asemenea, poliţiştii le-au adus la cunoştinţă şoferilor şi faptul că nerespectarea acestei norme este sancţionată cu amenda prevăzută în clasa a III-a de sancţiuni, de la 6 la 8 puncte-amendă (în prezent de la 870 de lei la 1.160 de lei), şi cu aplicarea sancţiunii complementare de 4 puncte de penalizare.
 
Mai mult, încălcarea acestei reguli de circulaţie, concomitent cu o altă abatere rutieră, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancţiuni, de la 4 la 5 puncte-amendă (de la 580 de lei, la 725 de lei), şi cu aplicarea sancţiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru 30 de zile.
 
Până la data de 12 octombrie 2019, când vor intra în vigoare noile reglementări, poliţiştii ialomiţeni vor continua să le aducă la cunoştinţă conducătorilor auto, prin activităţi specifice, toate prevederile privind modificarea şi completarea legislaţiei rutiere.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii