Slobozia

articolul anterior articolul urmator

Activităţi educative la Amara în cadrul campaniei de prevenire „10 pentru siguranţă“

0
17 Sep 2019 08:26:35
Autor: Ionela Stănilă
Copiii, la întâlnire cu poliţiştii FOTO IPJ Ialomiţa
Copiii, la întâlnire cu poliţiştii FOTO IPJ Ialomiţa

Campania structurilor M.A.I. din Ialomiţa, „10 PENTRU SIGURANŢĂ“, a ajuns la jumătate de drum, prin jocuri interactive, întrebări şi răspunsuri, dezbateri pe tema prevenirii consumului de alcool şi droguri, dar şi o demonstraţie de dresaj a unui câine poliţist.

Echipele mixte au ajuns duminică, 15 septembrie, la Amara, unde s-au întâlnit cu aproximativ 80 de elevi, cu vârste cuprinse între 7 şi 18 ani, membri ai grupului de cateheză „Doar Noi?“.

În cadrul activităţilor de prevenire, poliţiştii le-au făcut o surpriză copiilor prezenţi, o demonstraţie a unui câine poliţist, prin exerciţii de dresaj şi de răspuns la comenzile conductorului, disciplinare şi căutarea unor obiecte.

De asemenea, reprezentanţii structurilor M.A.I au format grupuri de lucru şi au purtat pe rând, discuţii libere cu elevii, referitor la potenţialele pericolele de care trebuie să se ferească.

Elevii au primit pliante cu mesaje şi sfaturi referitoare la comportamentul pe care trebuie să îl aibă în incinta instituţiilor de învăţământ şi în timpul liber, consumul de substanţe interzise, alcool sau tutun, siguranţa on-line, furtul din buzunare sau locuinţe, comportamentul în situaţii de urgenţă şi despre siguranţa rutieră.

Şi în a doua etapă a campaniei „10 PENTRU SIGURANŢĂ“, care se va încheia pe 20 septembrie, echipe mixte din cadrul structurilor M.A.I se vor deplasa la unităţile de învăţământ atât din mediul urban cât şi din mediul rural, pentru a discuta cu elevii, părinţii şi cadrele didactice, în vederea identificării de soluţii pentru prevenirea comportamentelor care ar putea afecta siguranţa în şcoli.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii