Slobozia

articolul anterior articolul urmator

Ambuteiajele dese de la podul din Slobozia pot deveni istorie. Primarul oraşului propune un al doilea pod

0
23 Mar 2021 12:36:46
Autor: Ionela Stănilă
Podul peste râul Ialomiţa a intrat din nou în reparaţii FOTO DRDP Constanţa
Podul peste râul Ialomiţa a intrat din nou în reparaţii FOTO DRDP Constanţa

Dragoş Soare, primarul municipiului Slobozia, ia în calcul construirea unui nou pod peste râul Ialomiţa, lângă cel vechi. În prezent, şoferii care tranzitează zona au nervii întinşi la maximum din cauza ambuteiajelor formate la traversarea podului peste Ialomiţa, aflat de pe 8 martie în reabilitare.

Autorităţile locale încearcă să facă presiuni pentru ca Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere(CNAIR) să ia cât mai repede în calcul o astfel de investiţie. 

„Eu, în calitate de primar vor face toate demersurile necesare pentru ca acest pod să fie realizat de CNAIR cu prioritate. Pentru că degeaba faci drum expres şi pasaj la Drajna dacă aglomerezi circulaţia şi o reduci la o bandă când traversezi râul Ialomiţa.(…) Al doilea pod îl văd făcut lângă podul actual, cu exproprierea unor proprietari de case din stânga podului, cum te duci spre Drajna. Acolo ne oferă posibilitatea şoseaua, apoi vine cimitirul unde există o porţiune unde nu s-au dat locuri de veci existând nişte conducte”, a explicat primarul. 
 
„Proiectele care mi-au fost prezentate, unul era cu traversare pe la bulevardul Chimiei, care nu avea nicio logică, nu este relevant pentru traficul din zona Brăila, Constanţa, Bucureşti, localităţile din jurul Sloboziei care se descarcă spre autostradă. Trebuie să gândim logic”, a adăugat edilul.
 
Acesta spune că există posibilitatea să se facă exproprieri în interes public: „Părerea mea neavizată este că acolo s-ar putea face, să ai pe un pod un sens şi pe celălalt pod alt sens. Mă interesează în mod deosebit să existe şi o variantă ocolitoare sau o variantă de nord şi două drumuri „bypass” le-aş spune eu, unul care să devieze traficul greu din Slobozia Nouă şi unul din Amara, pentru că sunt în două zone periurbane. Gândesc un astfel de proiect pe care îl voi prezenta atât la Ministerul Transpoturilor, parlamentarilor din judeţul Ialomiţa, indiferent de culoarea politică, cât şi Guvernului, primului ministru”, a spus Dragoş Soare.
 

Rute ocolitoare recomandate

Traficul rutier pe podul peste râul Ialomiţa este îngreunat până pe 14 aprilie. Conform DRDP Constanţa, la acea dată vor fi încheiate lucrările de modernizare care au fost reluate pe 8 martie.
 
Conform CNAIR-DRDP Constanţa, pentru execuţia lucrărilor la suprastructura podului se vor institui mai multe restricţii de circulaţie. Astfel, circulaţia rutieră pe pod se va desfăşura pe un fir alternativ în ambele sensuri, dirijată cu semafoare în ambele direcţii, pentru lucrări ce se vor desfăşura pe jumătate de cale.
 
De asemenea, se instituie restricţie pentru autovehiculele cu masa totală mai mare de 7,5 tone, iar devierea traficului se va realiza pe următoarea variantă ocolitoare: DN21 km 90+200 – intersecţie cu DJ 201, DJ 201 – intersecţie cu DJ 306A (loc. Burduşelu), DJ 306A – intersecţie cu DJ 201B, DJ 201B – DN 2A km 37+990 (loc. Ciochina), DN 2A – DN 2A km 62+700 (intersecţie cu DN2C km 81+150 si Bulevardul Matei Basarab - Slobozia), DN 2A km 66+115 – intersecţie cu DN 21 km 89+690. Conducătorii auto sunt rugaţi să respecte restricţiile instituite şi semnalizarea rutieră temporară.
 
Vă mai recomandăm şi:
 
„Carantina de weekend” – un posibil compromis între izolare şi relaxare
 
Preşedinta Colegiului Medicilor Bihor, după audierea doctoriţei Flavia Groşan: „Va continua să îşi trateze pacienţii exact cum a făcut-o până acum“ VIDEO

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările