Slobozia

articolul anterior articolul urmator

Amenzi în valoare de peste 30.000 de lei, aplicate pentru nerespectarea măsurilor în zona focarelor de pestă porcină

0
11 Sep 2019 08:49:21
Autor: Ionela Stănilă
Persta porcină face ravagii în judeţul Ialomiţa FOTO Adevărul
Persta porcină face ravagii în judeţul Ialomiţa FOTO Adevărul

Gospodarii din judeţul Ialomiţa se află în atenţia autorităţilor sanitar-veterinare. Mai multe persoane au fost amendate în ultima perioadă deoarece nu respectă regulile minime de biosecuritate.

În ultimele săptămâni au fost aplicate amenzi de peste 30.000 de lei din cauza nerespectării măsurilor de biosecuritate impuse de autorităţile sanitare. Directorul DSVSA Ialomiţa, dr. Mihai Puia, a atras atenţia cu privire la faptul că nerespectarea măsurilor de biosecuritate are ca efect răspândirea mult mai rapidă a virusului care produce pesta porcină.
 
«Aceste măsuri trebuie respectate cu sfinţenie, dacă dorim să scăpăm de această boală. Oamenii trebuie să înţeleagă că trebuie să reducă numărul porcilor din gospodării şi să utilizeze materialele dezinfectante...» a precizat Mihai Puia.
 
În ultima perioadă, la nivelul judeţului Ialomiţa au fost aplicate sancţiuni de peste 30.000 de lei pentru încălcarea normelor de protecţie împotriva pestei În localitatea Bueşti, de exemplu, crescătorii de animale au încercat să-şi trateze singuri animalele bolnave, administrându-le tratamente injectabile. Conform autorităţilor, au existat şi cazuri în care animalele moarte din cauza bolii au fost îngropate fără ca autorităţile să fie înştiinţate.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii