Angajaţii în pandemie au promovat examenul pe post la spitalul din Slobozia. Câţi medici au rămas să profeseze

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul din Slobozia a organizat concursul pentru angajaţii din perioada pandemiei FOTO Facebook/Spitalul Judeţean Slobozia
Spitalul din Slobozia a organizat concursul pentru angajaţii din perioada pandemiei FOTO Facebook/Spitalul Judeţean Slobozia

La Spitalul Judeţean din Slobozia au fost angajate în perioada pandemiei 59 de persoane, dintre care cinci medici. În urma concursului organizat de unitatea medicală, 52 dintre acestea au reuşit să promoveze pe post. Medicii au anunţat că nu doresc să-şi continue activitatea la Slobozia.

Asistenţi, infirmieri, brancardieri, îngrijitoare, toţi au avut un salariu net de aproximativ 4.500 de lei, în funcţie de sporuri, ture de noapte, sâmbete şi duminici lucrate. Pentru toţi aceştia, unitata medicală a organizat, recent, la data expirării contractelor.

Conform managerului Liviu Patrichi, cele 59 de persoane angajate pe o perioadă determinată au lucrat în ATI, UPU, dar şi în alte secţii: Chirurgie, Medicină Internă, Oftalmologie, ORL, şi chiar în partea administrativă unde spitalul avea un deficit mare.

„La concurs au fost scoase 54 de posturi, fiind declaraţi admişi 52 de candidaţi. Toate funcţiile sunt pentru asistente medicale, infirmiere sau îngrijitoare. Nimeni nu a fost dat afară, aşa cum am mai menţionat ne-am dorit să păstrăm toţi angajaşii. Medicii care au fost angajaţi în perioada pandemiei ne-au anunţat că nu doresc să continue activitatea la noi. Nu putem decât să le respectăm decizia”, a explicat Liviu Patrichi. Astfel, pentru cele 5 posturi de medici nu s-au organizat examene. Cei 52 de candidaţi promovaţi vor fi redistribuiţi pe secţiile spitalului, acolo unde se înregistrează deficit de personal.

Se caută medici în continuare

Şi de medici duce lipsă spitalul din Bărăgan. Deşi au fost scoase la concurs 27 de posturi pentru medici pentru secţiile Neonatologie, Cardiologie, ATI, Pediatrie şi Neurologie, un singur specialist a dorit să dea curs ofertei. 

Conducerea unităţii medicale spune că medicii aleg să profeseze în marile oraşe, iar spitalul oferă facilităţi limitate. Marile centre universitare sunt preferate de medicii tineri şi este de înţeles această alegere. 

 „Sunt alte oportunităţi. La un spital public de provincie nu se îngrămădeşte nimeni să vină. Este o situaţie pentru care, eu, ca manager, nu am pârghiile necesare, instrumentele, ca să o rezolv. Ca să pot angaja un medic, procedura durează între 3 şi 6 luni. Nu mai vorbim despre faptul că Anestezia este o specialitate unde nu sunt medici. Aceştia preferă mediul privat, şi este de înţeles. O gardă ajunge la 3.500 de lei, faţă de un spital public, unde un medic tânăr primeşte pe o gardă 530 de lei. Dacă vine de la Bucureşti, asta înseamnă navetă. Un dus-întors Bucureşti-Slobozia însemnă 200 de lei. Îi convine să vină pentru o gardă din care rămâne în buzunar cu 300 de lei? Nu, categoric, nu!“, mai spune Patrichi. 

Vă recomandăm să citiţi şi:

Final de carieră la CCR. Valer Dorneanu, fost preşedinte al Curţii: Să mă pupe în fund presa, am destule necazuri

LIVE TEXT | Război în Ucraina. În uzina Azov din Severodoneţk sunt circa 800 de civili. Ruşii pregătesc o nouă ofensivă în Donbas

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite