Slobozia

articolul anterior articolul urmator

Aproximativ 1.300 de controale, efectuate în domeniul feroviar. Câte amenzi s-au aplicat

0
4 May 2021 09:34:05
Autor: Ionela Stănilă
Controale la nivel naţional în domeniul feroviar FOTO Shutterstock
Controale la nivel naţional în domeniul feroviar FOTO Shutterstock

Poliţiştii de la Transporturi au desfăşurat, în primele 3 luni ale anului, 1.297 de controale la nivel naţional pentru prevenirea furturilor de la călători, din vagoane sau de la infrastructura feroviară precum şi pentru prevenirea accidentelor la trecerea la nivel cu calea ferată.

Poliţiştii de la transporturi au acţionat, în primele 3 luni ale anului, pentru protejarea persoanelor, a patrimoniului şi siguranţa transporturilor.
 
În perioada ianuarie – martie 2021, poliţiştii au desfăşurat acţiuni pentru combaterea evaziunii fiscale, contrabandei, corupţiei, contrafacerii de mărfuri, a infracţiunilor din domeniul achiziţiilor publice, în sectorul transporturilor feroviare, navale şi aeriene.
 
În urma derulării acestor activităţi, au fost constatate 103 infracţiuni (24 judiciare, 72 economico-financiare şi 7 de altă natură), fiind identificate 107 persoane care au săvârşit infracţiuni, din care 56 în flagrant, iar 3 persoane au fost reţinute sau arestate.
 
De asemenea, au fost depistaţi 15 urmăriţi, 151 de persoane cu semnalări, 6.404 călători frauduloşi, 151 de străini fără drept de şedere şi 93 de minori lipsiţi de supraveghere. Au fost aplicate 9.401 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 2.012.950 de lei.                             
 
Totodată, în cadrul acţiunilor organizate, au fost confiscate 2.822.000 de ţigarete, 280 de kg. de produse petroliere, 3 autoturisme, 298,48 mc. de material lemnos şi 500 de kg de metale, valoarea acestora fiind de 8.503.000 de lei.                           
 
În primele trei luni ale anului 2021, Poliţia Transporturi a cercetat în dosarele penale instrumentate, 473 de persoane, fiind soluţionate 958 de dosare penale, dintre care 60 de dosare penale cu trimitere în judecată.
 
De asemenea, în această perioadă, în cadrul dosarelor penale instrumentate şi pentru documentarea activităţii infracţionale, au fost efectuate la nivel naţional, 343 de percheziţii domiciliare la persoane bănuite că au săvârşit infracţiuni.
 
Vă mai recomandăm şi:
 
Chinul deportării. Nicolae Carandino: Casele semănau între ele (...). În fiecare sta ascunsă o tragedie
 
Analiză. Partidele care au ratat Parlamentul, în cădere liberă. ALDE, părăsit de toţi greii săi

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările