Slobozia

articolul anterior articolul urmator

Campania „Oraşe Curate“, dedicată colectării echipamentelor electrice uzate, din nou la Urziceni

0
21 Jun 2019 08:47:56
Autor: Ionela Stănilă
Campanie de reciclare la Urziceni FOTO mapio.ro
Campanie de reciclare la Urziceni FOTO mapio.ro

Oraşe Curate, campania itinerantă ECOTIC, dedicată colectării echipamentelor electrice şi electronice uzate din mediul urban, face o nouă oprire în Urziceni.Până pe 22 iunie 2019, ECOTIC în parteneriat cu Primăria Municipiului Urziceni şi ROSAL, încurajează cetăţenii să predea corect spre reciclare deşeurile de echipamente electrice şi electronice (DEEE).

Pentru predarea de deşeuri intre 20 kg şi 40 kg cumulate, aceştia urmează să primească un tichet valoric de 10 lei, iar pentru deşeuri de peste 40 kg cumulate, un tichet valoric de 20 de lei. Persoanele care vor preda deşeuri de peste 5 kg cumulate vor fi înscrişi în mod automat la tombolă, putând câştiga premii atractive: aspirator, masina de copt pâine sau fiare de calcat.
 
Punctul de colectare este situat pe strada Calea Bucureşti nr. 22. Tombola va fi organizată pe platoul din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor din Urziceni pe data de 22 iunie, la ora 13.00.
 
Totodată,  locuitorii oraşului Urziceni pot beneficia de un serviciu gratuit. Astfel, ridicarea deşeurilor de echipamente electrice şi electronice mari şi voluminoase se va face de la domiciliu, în baza unei programări prealabile la numerele de telefon 0243250202 şi 0786 429 649.
 
Conceptul de colectare separată
 
România, în calitate de ţară membră a UE, are obligaţia să atingă o ţintă de colectare de 45% a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE) până în anul 2020. În acest sens, ECOTIC continuă eforturile de conştientizare în rândul populaţiei.
 
„Încercăm să aducem conceptul de colectare separată a deşeurilor reciclabile cât mai aproape de cetăţeni. Prin intermediul acestor campanii încurajăm locuitorii să predea în mod selectiv deşeurile care pot fi reciclate ( hartie/carton, mase plastice/PET , sticla, metal si echipamente electrice si electronice) şi, implicit, să protejeze mediul înconjurător”,  a declarat Constantin Sava, primarul municipiului Urziceni.
 
„Oraşe Curate” este campania ECOTIC care urmăreşte acest obiectiv în mediul urban. Alături de autorităţile publice şi de mediu locale, ECOTIC a informat şi continuă să informeze locuitorii din zeci de oraşe din toată ţara asupra necesităţii colectării DEEE, punând la dispoziţie puncte de colectare specializate. În 2017 şi 2018, ECOTIC a desfăşurat peste 35 de campanii care au informat peste 400.000 de persoane.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii