Camping pe malul lacului Amara, izvor de sănătate şi recreere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ascunsă în inima judeţului Ialomiţa, staţiunea Amara este un adevărat colţ de rai. Natura a creat aici adevărate oaze, unde există cele mai frumoase locuri de campare din întreg judeţul.

Aflată la 7 kilometri distanţă de Slobozia, reşedinţa judeţului Ialomiţa, în staţiunea Amara se poate ajunge dinspre Bucureşti, Constanţa sau Buzău, tranzitând două drumuri naţionale: DN2C şi DN2A, pentru turiştii care vin din direcţia Capitalei sau de la malul Mării Negre.

Staţiunea este cunoscută pentru puterile sale vindecătoare, apa lacului care dă şi numele locului este bogată în numeroase substanţe binefăcătoare pentru organism. Ingredientul secret este nămolul sapropelic, folosit pentru tratarea afecţiunilor reumatismale.

Camping la Amara

Campingul din staţiunea Amara a fost amenajat pe un fost loc de campare. Turiştii se pot caza atât în cele câteva căsuţe montate de administratorii staţiunii, dar există şi locuri pentru amplasarea corturilor. Campingul este dotat cu duşuri şi băi, care vara sunt alimentate cu apă caldă extrasă din lac.

Totodată, aici împătimiţii de pescuit îşi pot întinde undiţele, porţiunea lacului Amara din zona campingului fiind populată cu peşti, iar partidele de pescuit sunt gratuite. Iar pentru distracţie, turiştii se pot relaxa la terasa din zonă.
Şi tot pentru turişti, la câteva sute de metri de zona campingului sunt amenajate plajele din staţiunea Amara. În fiecare vară, Mirceşti, Lebăda şi Splendid îi aşteaptă pe turişti la băi de soare şi relaxare pe malul lacului cu apă binecuvântată.

Istoricul staţiunii Amara

Izvorul de sănătate denumit Amara a fost descoperit aproape de sfârşitul secolului XIX, de savantul ieşean Petru Poni.

Într-o călătorie a sa prin Bărăgan, Poni s-a oprit pe malul lacului Amara, a luat o probă din apă pe care a supus-o analizei. El a fost cel care a descoperit practic proprietăţile curative ale lacului, precum şi ale nămolului sapropelic.  
 

Citiţi şi:

Efectele terapeutice ale lacului Amara, descoperite de un ieşean. Petru Poni, savantul căruia îi datorăm  staţiunea balneară din Bărăgan

FOTO Staţiunea Amara, izvor de sănătate şi  tărâm de recreere

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite