Slobozia

articolul anterior articolul urmator

Ce rugăciuni trebuie să rostim în fiecare dimineaţă pentru a fi feriţi de rău. Explicaţa preoţilor: „Ne ajută să intrăm în contact cu Dumnezeu“

32
17 Nov 2015 06:05:28
Autor: Mădălin Sofronie
Rugăciunile de dimineaţă au rolul de a ne feri de pericole FOTO: adevarul.ro
Rugăciunile de dimineaţă au rolul de a ne feri de pericole FOTO: adevarul.ro

În credinţa creştină, conexiunea cu Dumnezeu reprezintă un aspect important pentru orice credincios. Potrivit preoţilor, Sfânta Scriptură a promovat ideea rugăciunilor de dimineaţă astfel încât credincioşii să fie apăraţi de pericole pe tot parcursul zilei.

Rugăciunile de dimineaţă reprezintă, în opinia duhovnicilor, momentul în care credincioşii pot stabili o conexiune puternică cu Dumnezeu. Părintele Cleopa considera rugăciunile de dimineaţă ca fiind „rugăciunile de arginţi”, pentru că „rugăciunea de dimineaţă o numesc «de argint» fiind amestecată cu oarecare griji şi gânduri, iar cea din timpul zilei o numesc «de aramă» pentru mulţimea grijilor şi a gândurilor pământeşti care slăbesc mult puterea rugăciunii”.

„Este esenţial să spunem rugăciuni de dimineaţă, pentru că astfel putem fi feriţi de pericolele pe care le putem întâmpina peste zi şi, mai mult, ne începem activităţile în comuniune şi pace cu Dumnezeu”, precizează preotul Dragoş Stanciu, din Slobozia.

Iată câteva exemple de rugăciuni pe care le putem rosti dimineaţa:

Rugăciunea I

Ţie, Dumnezeul şi Făcătorului meu în Treime Sfântă slăvit, Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh, mă închin, Îţi încredinţez sufletul şi trupul meu şi mă rog: Tu mă binecuvântează, Tu mă miluieşte, şi de orice rău lumesc, diavolesc şi trupesc mă izbăveşte. Şi dă-mi cu pace, fără de păcat să petrec ziua aceasta, întru slava Ta şi spre mântuirea sufletului meu. Amin.

Rugăciunea a II-a

Slavă Ţie, împărate, Dumnezeule Atotputernice, Care cu purtarea Ta de grijă cea Dumnezeiască şi de oameni iubitoare, m-ai învrednicit pe mine păcătosul şi nevrednicul, a mă scula şi a dobândi intrare în Sfântă Casa Ta, primeşte, Doamne, şi glasul rugăciunii mele ca şi al Sfintelor şi înţelegătoarelor Tale puteri, şi binevoieşte ca din inimă curată şi cu duh de umilinţă, să Ţi se aducă Ţie laudă din necuratele mele buze, ca şi eu să mă fac părtaş fecioarelor înţelepte cu luminata făclie a sufletului meu şi să Te slăvesc pe Tine Dumnezeu Cuvântul, Cel slăvit în Tatăl şi în Duhul Sfânt. Amin.

Rugăciunea a III-a

Împărate Ceresc, Mângâietorule, Duhul adevărului, care pretutindeni eşti si toate le împlineşti/ Vistierul bunătăţilor si Dătătorule de viaţă, vino şi Te sălăşluieşte intru noi şi ne curăţeşte de toata întinarea si mântuieşte, Bunule, sufletele noastre.

Citiţi şi:
 

Minunile sfântului Pantelimon, doctorul fără de arginţi. De ce se mânâncă porumb pe 27 iulie şi ce trebuie să faci ca să fii ferit de blesteme

Tradiţii şi superstiţii de Sfânta Maria. Adormirea Maicii Domnului, ziua când se culege năvalnicul, ultima plantă de leac

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

32 Comentarii

Simion Iudean
17.11.2015, 07:32:13

In haosul creat in mod prevazut draconic de biblie(spun adeptii ingusti la minte,interpretand totul ca etape ale apocalipsei),asta lipseste:SA NU GANDIM CA OAMENI,SA ASTEPTAM JUDECATA INUMANA "DE APOI"! Respect biblia ca pe o comoara inestimabila de experienta,dar daca ficare ii interpretam in felul nostru spusele si mai ales dorim cu orice pret sa ni le impunem,nu trebuie sa ne mire haosul in care am ajuns!

-1 (9 voturi)
Brain Storming
17.11.2015, 07:37:36

Rugăciunea elevei : . "Sfântă fecioară Maria, care ai făcut copii fără să faci prostii, ajută-ne pe noi să facem prostii fără să facem copii !" . Şi nu uitaţi : Dacă vă moare copilul din lipsă de medicamente sau dotări în spital, o să vă puteţi ruga pentru el în Catedrala Prostirii Neamului, care a primit 25 de milioane de lei la ultima rectificare bugetară.

+9 (17 voturi)
Vlad Yahudah
17.11.2015, 08:04:03

La care Dumnezeu va rugati? Oare oamenii se roaga unde trebuie? Cu siguranta nu, pentru ca ignoranta de a gandi logic lipseste la cei mai multi,mai degraba face bine spiritul de turma. Haideti sa vedem ce zice scriptura:Deutr 10/172 „ca dumnezeul tau este dumnezeul dumnezeilor”,iesirea 20/3”sa nu ai alti dumnezei in afara de mine”, psalm 81/1”dumnezeu a stat in dumnezeiasca adunare si in mijlocul dumnezeilor va judeca”, psalm81/ „dumnezei santeti si toti fii ai celui preainalt”, psalm 95/4 „ca mare este dumnezeu…mai presus decat toti dumnezeii”, 96/7 „in fata lui sant rastigniti toti dumnezeii”, deutro 32/17”au adus jertfe demonilor si nu lui dumnezeu, unor dumnezei noi pe care nu i-au stiut, care au venit de la vecinii lor si pe care parintii lor nu i-au cunoscut”, daniel4/5” iar in cele din urma s-a infatisat inaiantea mea Daniel al carui nume este Baltazar dupa numele dumnezeului meu….”,psalm81/6” dumnezei santeti si toti fii celui prea inalt” Oare Dumnezeul la care se roaga atata lume nu cumva e seful Dumnezeilor? De ce oare cei mai multi nu inteleg ca Dumnezeu nu e un nume ci doar un titlu ,oare cat de greu le este sa vada ca dumnezeu provine din zeu?Acestea sant doar cateva paragrafe care atesta existenta zeilor al caror sef este dumnezeu. Fara nici un dubiu crestinii vor zice ca zeii sant fara viata si ca omul ar trebui sa nu se mai inchine lor, dar nu este adevarat pentru ca idolii sant fara viata,  sant simbolurile zeilor asa cum icoanele sant simbolurile lui dumnezeu si ambele sant facute de mainile omului.Religia a spalat creierele a peste 98 la suta din populatie ,religia creeaza monstri ,oare nu toti acesti care se roaga la dumnezeu ne si conduc? Treziti-va oameni buni folositi-va logica ,cautati adevarul si nu va lasati inselati de religie ,cult sau biserica ,toate va mint pentru ca ei sa o duca bine,averi,lux facute pe spinarea prostilor. HalelluYah.

+2 (8 voturi)
Boeru Gabriel
17.11.2015, 09:21:33

Vlad, esti incoerent. Ce vrei sa spui de fapt, ca ar trebui sa ne intoarcem la religiile antice?

+1 (3 voturi)
Boeru Gabriel
17.11.2015, 09:18:57

Eu spun rugaciunea asta: "Doamne, fereste-ma de popi, ca pe Tine stiu unde sa Te gasesc"...

+4 (8 voturi)

Vezi toate comentariile (32)

Modifică Setările