Slobozia

articolul anterior articolul urmator

CNAIR: 246 de treceri la nivel cu calea ferată vor fi modernizate. 34, 3 milioane de lei, valoarea investiţiei

0
14 Nov 2019 08:03:39
Autor: Ionela Stănilă
Trecerile la nivel cu calea ferată din România, modernizate de către CNAIR
Trecerile la nivel cu calea ferată din România, modernizate de către CNAIR

Toate trecerile la nivel cu calea ferată vor fi modernizate până la sfârşitul anului 2021 de către Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere(CNAIR). Este vorba despre 246 de treceri la nivel a drumurilor naţionale cu calea ferată.

 
CNAIR a semnat contractul aferent proiectului "Măsuri de îmbunătăţire a siguranţei traficului prin amenajarea trecerilor la nivel a drumurilor cu calea ferată" cu firma VESTA INVESTMENT SRL. Valoarea totală a contractului este de 34.324.881,41 lei şi are ca durată de implementare 24 de luni.
 
Proiectul are ca scop creşterea siguranţei rutiere pentru 246 de treceri la nivel a drumurilor naţionale cu calea ferată până la sfârşitul anului 2021.
 
Acest proiect constă în amenajarea trecerilor la nivel a drumurilor cu calea ferată şi presupune: montajul de stâlpi de iluminat cu încărcare solară, semnalizare rutieră orizontală cu caracteristici superioare (simboluri preformate şi benzi rezonatoare din marcaj rutier),marcaj tip covor antiderapant (se va realiza pe o distanţă de 50 m, între barieră şi indicator)
Implementarea proiectului va creşte gradul de siguranţă a traficului, prin adoptarea soluţiilor tehnice care să reducă numărul de accidente rutiere grave produse pe drumurile naţionale la intersecţia cu trecerile la nivel cu calea ferată.
 
Finanţarea este asigurată din fonduri europene nerambursabile din cadrul Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020 ( 85% contribuţia Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regională, 15% contribuţie proprie).
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările