Slobozia

articolul anterior articolul urmator

Comuna din Ialomiţa care a bătut recordul la vaccinare. Ce procent de imunizare se înregistrează

0
27 Oct 2021 16:43:00
Autor: Ionela Stănilă
Vaccinare în mediul rural FOTO Facebook/Cezar Rădulescu
Vaccinare în mediul rural FOTO Facebook/Cezar Rădulescu

O localitate din judeţul Ialomiţa în care trăiesc 1.044 de suflete bate recodrul la vaccinare. La Colelia au fost imunizaţi 80% din cetăţeni şi nu s-a înregistrat nicio infectare cu SARS CoV-2, în timp ce virusul face prăpăd în Bărăgan.

"Şi-au dat seama că, totuşi, e o scăpare dacă faci vaccinul, este un risc dacă nu-l faci. Şi, uşor, uşor, între ei au comunicat, am comunicat şi eu cu ei şi am contribuit cu tot personalul de la primărie să-i convingem din casă în casă şi...

- Aţi fost din casă-n casă?

- Din casă în casă!

- La fiecare poartă aţi bătut şi aţi vorbit cu ei?

- Am avut personal, am vorbit, care au fost s-au înscris şi lucrul s-a văzut. Cred că ne apropiem de 70 - 80%. Cu cei care vin de astăzi. E un procent, zic, foarte bun", a declarat primarul comunei pentru DIGI 24.

Rata de vaccinare a început să crească

În centrele de vaccinare deschise în judeţ s-au vaccinat, până la data de 17 octombrie, cu prima doză 33,66%, cu două doze 23,52% şi cu a treia doză 2,78%. Gradul de vaccinare la nivel de judeţ este de 27,14%, unul destul de scăzut faţă de media naţională.

Potrivit subprefectului Toniţa Manea, „rata de vaccinare a început însă să crească în ultima perioadă, în numai două zile vaccinându-se cam jumătate cât se vaccinau într-o lună pe perioada verii”.

De exemplu, la Slobozia, rata de vaccinare a ajuns la 44,73%, iar la Urziceni – 40,20%. Există, totuşi, destule localităţi unde oamenii aleg să nu se vaccineze, din diverse motive, exemple fiind Bărbuleşti, unde rata de vaccinare este de 0,62% sau Borăneşti – 6,88%.

Marţi, 26 octombrie, la nivelul judeţului Ialomiţa, conform Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 16.686 , fiind înregistrate 232 de noi cazuri faţă de ziua de luni. Incidenţa la 14 zile înregistrată la nivelul judeţului Ialomiţa este de 10,01/1000 de locuitori.

De la începutul pandemiei, conform informaţiilor furnizate de către autorităţile locale, 602 persoane au fost ucise de cOVID-19.

 Vă mai recomandăm şi:

De ce doza booster cu ser Moderna se înjumătăţeşte faţă de doza care s-a folosit la schema iniţială. CNN: Estul şi Vestul, două lumi

 
Umilinţa în cea mai pură formă la admiterea în Jandarmerie, un concurs ca pe vremea comunismului: „Bode ar trebui să vină cu pedepse drastice”
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările