Slobozia

articolul anterior articolul urmator

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării s-a autosesizat în cazul primarului care a interzis unei fete să meargă cu microbuzul şcolar

1
1 Oct 2019 17:27:08
Autor: Călin Gavrilaş
Mihai Dobre, primarul comunei Petrăchioaia, judeţul Ilfov
Mihai Dobre, primarul comunei Petrăchioaia, judeţul Ilfov

Cazul elevei de 13 ani din comuna Petrăchioaia (Ilfov) a intrat şi în atenţia Consiliului pentru Combaterea Discriminării (CND).

Conform preşedintelui CNCD, Asztalos Csaba, instituţia s-a autosesizat în legătură cu cazul Ionelei, fata de 13 ani din comuna Petrăchioaia pedepsită de primar pentru că a trântit uşa microbuzului şcolar,

Fata a fost certată şi de şoferul microbuzului şcolar care, înainte de a o da jos din maşină  „a decis că cea mai bună lecţie pe care i-o poate da e să-i arunce injurii rasiale ca «cioară», «ţigancă jegoasă»”, povesteşte Cristina Tunegaru, profesoara care îi este şi diriginte.

Mail mult, Ionela a fost scosă „în careu”, în faţa tuturor elevilor şcolii din comună şi certată de către primarul Mihai Dobre. Acesta i-a adus la cunoştinţă că 30 de zile trebuie să meargă pe jos la şcoală deoarece îi interzice să mai folosească microbuzul şcolar. Ulterior, susţine primarul, pedeapsa a fost anulată.

Ionica Galbenu, mama fetei, susţine că luni dimineaţa nu-i venea să creadă când şi-a văzut copila scoasă şi certată în faţa tuturor elevilor. „Am mers la şcoală şi acolo domnul primar a scos toţi elevii în curte şi o certa pe fata mea. Fata a început să plângă. Fata mea era pusă la zid în faţa celorlalţi de ziceai că a făcut o crimă. ”

Femeia spune că ea a aflat de cele petrecute chiar de la copiii din microbuzul şcolar care i-au povestit că şoferul, până să o dea jos, i-ar fi adresat cuvinte urâte, precum „cioară” sau „jegoaso”. „De ce suntem luaţi aşa? Ne văd că suntem ţigani, că suntem amărâţi, că nu avem nicio putere?”, se întreabă mama.

Pe aceeaşi temă:

Primarul care a umilit o fetiţă de 13 ani  fiindcă a trântit uşa microbuzului şcolar: „Nu poţi să-i scazi nota la purtare, nu poţi s-o atingi nici cu o floare“

Elevă de clasa a VII-a, umilită de primarul comunei. „Vă daţi seama ce este în sufletul ei acum?“

 

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Nicolae Ceausescu
1.10.2019, 17:42:38

Aaaaa, da? Va sesizati numai cand va convine?

-1 (1 vot)
Modifică Setările