Slobozia

articolul anterior articolul urmator

Controale pentru prevenirea incendiilor în biserici. Preoţii, instruiţi de pompieri

0
29 Apr 2021 08:32:27
Autor: Ionela Stănilă
Controale pentru prevenirea incendiilor în lăcaşurile de cult FOTO IPN
Controale pentru prevenirea incendiilor în lăcaşurile de cult FOTO IPN

Inspectorii de prevenire vor intensifica, în această perioadă, acţiunile de control şi informare preventivă la lăcaşurile de cult din judeţul Ialomiţa, unde se aşteaptă participarea unui număr mare de credincioşi. Preoţii vor fi instruişi cum să prevină şi să acţioneze în caz de incendiu.

Personalul Inspecţiei de Prevenire va avea în atenţie respectarea condiţiilor de securitate la incendiu, dotarea cu mijloace de primă intervenţie pentru stingerea incendiilor şi starea acestora, dar şi modul de amenajare a spaţiilor şi a locurilor folosite pentru arderea lumânărilor pe timpul slujbelor religioase. 
De asemenea, vor fi verificate şi sistemele de încălzire locală în vederea prevenirii izbucnirii unor eventuale incendii. Preoţii şi personalul neclerical vor fi instruiţi cum să prevină situaţiile de urgenţă, dar şi cum să acţioneze în cazul producerii acestora.  

 

Măsuri preventive la lăcaşurile de cult: 

 
1. Accesul în biserici se va realiza astfel încât să nu se supraaglomereze lăcaşul, ţinând cont şi de măsurile necesare pentru prevenirea răspândirii infecţiei cu SARS-CoV-2. Se are în vedere prevenirea producerii unor evenimente nedorite şi asigurarea evacuării credincioşilor în condiţii de siguranţă, în cazul producerii unei situaţii de urgenţă; 
 
2. Pe durata serviciului religios, uşile de acces / evacuare în / din biserică se vor menţine în permanenţă deschise;
 
3. Lumânările aprinse vor fi supravegheate şi ţinute la distanţă de persoanele din jur, de mobilier, decoruri sau alte materiale combustibile. Acestea vor fi puse doar în suporturile din tăvile metalice umplute cu nisip sau apă;
 
4. Parcarea autoturismelor în vecinătatea bisericilor şi a mănăstirilor se va realiza astfel încât să nu se blocheze sau să se diminueze gabaritele căilor de acces pentru intervenţie al autospecialelor de pompieri sau să fie împiedicat accesul la hidranţii exteriori. 
 
Vă mai recomandăm şi:
 
Cea mai sănătoasă mâncare de post. Secretul delicioasei ciorbe de cartofi, în cât timp se prepară
 
Surse. Ce persoane controversate vrea să promoveze viceprimarul USR-PLUS din Capitală în conducerile spitalelor

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările