Slobozia

articolul anterior articolul urmator

Cum vă feriţi de hoţi şi ce tactică adoptă infractorii. Poliţie: Aveţi grijă la genţi şi la buzunare

0
13 Aug 2020 08:32:07
Autor: Ionela Stănilă
Şi hoţii din locuinţe pot fi ţinuţi la distanţă FOTO Shutterstock
Şi hoţii din locuinţe pot fi ţinuţi la distanţă FOTO Shutterstock

Peste 70 de persoane au fost instruite de poliţişti cu privire la prevenirea furturilor din auto şi locuinţe, în zona Pieţei Agroalimentare din Slobozia.

Poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi cei de proximitate au desfăşurat pe raza municipiului Slobozia, în Piaţa Agroalimentară, o acţiune de prevenire a infracţiunilor contra patrimoniului, precum şi de limitare a răspândirii noului coronavirus.
 
În cadrul activităţilor au fost prezentate potenţialelor victime ale infracţiunilor de furt din locuinţe şi din auto, recomandări informativ – preventive privind măsurile ce trebuie luate de aceştia pentru a nu deveni victimele unor astfel de fapte precum şi modurile de operare folosite de infractori.
 
Totodată, au fost prezentate informaţii privind purtarea măştilor de protecţie, modul corect de utilizare al acestora, solicitându-le în acelaşi timp să respecte pentru siguranţa lor şi a celor din jur, normele de protecţie, igienă şi distanţare fizică recomandate de autorităţi.
 
În locurile aglomerate – mijloace de transport in comun, spaţiile acestora, magazine, pieţe – aveţi grijă la genţi şi buzunare!
 
Sunt cazuri în care hoţii poartă o haină pe braţ şi se împing, pentru a vă distrage atenţia, moment în care acţionează, după care dau prada din mână în mână.
 
Ţineţi banii în buzunarele interioare, cât mai aproape de corp, în niciun caz nu-i purtaţi în buzunarele de la spate;
 

Pentru siguranţa locuinţei:

 
Nu deschideţi niciodată uşa înainte de a vă uita pe vizor şi instruiţi-vă şi copiii în acest sens;
 
Încuiaţi uşa chiar dacă sunteţi acasă;
 
În cazul în care la uşa dumneavoastră se prezintă persoane care vând sau cumpără diferite produse, evitaţi-le. în niciun caz nu le permiteţi accesul în locuinţă.
 
Nu păstraţi în casă sume mari de bani şi nu faceţi publice valorile pe care le deţineţi
 

Pentru protecţia autoturismului:

Nu lăsaţi în interior, la vedere, bani, genţi, borsete, telefoane mobile, detectoare radar, sisteme GPS, aparatura electronica ori alte bunuri care pot tenta infractorii.
 
Dotaţi-vă autoturismul cu sistem de alarma!
 
Evitaţi să păstraţi în autoturism acte de identitate, permis de conducere, documente de înmatriculare a maşinii, documentele firmei, carduri de credit sau orice alte înscrisuri de valoare.
 
Vă mai recomandăm şi:
 
Suspect de furt, capturat de poliţiştii din Urziceni
 
Băut şi fără permis, prins la volanul unei maşini furate. Ce alcoolemie avea şoferul

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii