Slobozia

articolul anterior articolul urmator

Cum trebuie purtaţi pantofii înalţi pentru a nu afecta sănătatea picioarelor

0
10 Mar 2017 05:49:30
Autor: Mădălin Sofronie
FOTO: Shutterstock.com
FOTO: Shutterstock.com

Eleganţii pantofi cu toc pot să reprezinte un pericol pentru sănătatea picioarelor celor care doresc să-i poarte. Medicii precizează că cel mai mare risc îl reprezintă apariţia monturilor sau a bătăturilor.

Principalul efect negativ pe care pantofii cu tocuri înalte l-ar putea avea asupra doamnelor şi domnişoarelor care preferă să poarte astfel de articole de încălţăminte îl reprezintă deformarea mersului. De asemenea, tocurile pot provoca osteoartrita genunchilor şi dureri în zona lombară.
 
„Aceste probleme apar deoarece partea superioară a tălpii este forţată către vârful pantofului, iar degetele piciorului stau într-o poziţie incomodă. Iar acest lucru provoacă dezechilibrul corpului”, spune medicul Anca Telehuz. De asemenea, pantofii cu tocuri foarte înalte pot fi responsabili pentru apariţia monturilor care pe lângă faptul că sunt inestetice şi incomode, pot fi şi extrem de dureroase. Mai mult, specialiştii susţin faptul că, din cauza pantofilor cu toc, la nivelul tălpilor pot apăra şi bătăturile.  
 
Sfaturi pentru femei
 
Pentru a evita situaţiile neplăcute create de pantofii foarte înalţi, medicii le recomandă femeilor fascinate de tocuri să poarte încălţăminte ale cărei tocuri să nu depăşească mai mult de 3 centimetri înălţime. De asemenea, fiecare femeie trebuie să efectueze zilnic, dimineaţa şi seara, exerciţii fizice de relaxare a muşchilor şi oaselor picioarelor. Şi cel mai important sfat vizează utilizarea pe timp limitat a tocurilor foarte înalte.
 
Istoria tocurilor, pe scurt 
 
Istoria pantofilor cu toc începe în vechiul Egipt, acolo unde doamnele şi domnişoarele din alaiul faraonilor în purtau la evenimentele publice. De asemenea, pentru femeile din acea perioadă a istoriei Egiptului reprezentau şi o formă de etalare a statului social. În Evul Mediu şi bărbaţii puteau să poarte tocuri. Cel mai adesea aceştia încălţau saboţi din lemn cu toc, pentru a se proteja de nămolul şi noroaiele de pe străzile marilor oraşe. 
 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii