Slobozia

articolul anterior articolul urmator

Elevii clasei a IX-a de la Seminarul Teologic, întâlnire cu Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor

0
15 Sep 2019 09:43:05
Autor: Ionela Stănilă
Elevii clasei a IX-a de la Seminarul Teologic s-au întâlnit cu Episcopul Sloboziei şi Călăraşi FOTO ESC
Elevii clasei a IX-a de la Seminarul Teologic s-au întâlnit cu Episcopul Sloboziei şi Călăraşi FOTO ESC

Elevii clasei a IX-a de la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia, însoţiţi de părintele Laurenţiu Mititelu, părintele director Sebastian Marin, care este şi  diriginte bobocilor din anul acesta, s-au închinat pentru prima dată în Biserica Paraclis Episcopal „Sfântul Mare Mucenic Mina” din incinta Centrului Eparhial.

 
Elevii clasei a IX-a au fost primiţi de către Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu, în sala multifuncţională a Centrului Eparhial, în prezenţa consilierilor eparhiali şi o parte din profesorii de specialitate.
 
Preasfinţia Sa a urat elevilor bun venit, le-a vorbit despre  educaţia şi formarea lor, despre cunoştinţele umaniste, dar şi cele teologice, îndemnându-i să le acorde o atenţie sporită; le-a vorbit despre responsabilitatea pe care trebuie să o arate faţă de disciplina şi programul didactic şi liturgic din această şcoală teologică. Elevul seminarist este chemat să fie o „făclie aprinsă” pentru tinerii din Biserica Ortodoxă şi model de credinţă pentru comunităţile parohiale de unde provin.
 
Toţi elevii clasei a IX-a au primit din partea Preasfinţiei Sale Sfânta Scriptură, Învăţătura de Credinţă Credinţă  Ortodoxă o carte de rugăciuni pentru întărirea lor duhovnicească.
 
La sfârşitul întâlnirii, Preasfinţia Sa, le-a urat succes pentru anul şcolar, dar şi pentru toată perioada de studii, promiţându-le părintească grijă pentru formarea lor ca vrednici teologi. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările