Slobozia

articolul anterior articolul urmator

Exerciţiu de amploare la Spitalul Feteşti. Este simulat un incendiu urmat de urgenţă radiologică

0
26 May 2022 08:30:30
Autor: Ionela Stănilă
Exerciţiu de simulare a unui incendiu FOTO ISU Timiş
Exerciţiu de simulare a unui incendiu FOTO ISU Timiş

Un exerciţiu de cooperare cu forţe şi mijloace în teren în care este simulat un incendiu urmat de producerea unei urgenţe radiologice la Spitalul municipal Feteşti are loc joi, 26 mai, începând cu ora 10.00, în Ialomiţa.

Conform ISU Ialomiţa, în astfel de situaţii se urmăresc modul de acţiune a structurilor de intervenţie pentru limitarea şi înlăturarea urmărilor unor situaţii de urgenţă (incendiu urmat de urgenţă radiologică), precum şi verificarea viabilităţii planului operativ de intervenţie.
 
Toate operaţiunile de salvare se vor derula în conformitate cu scenariul exerciţiului alături de personal şi tehnică din: Comitetul judeţean pentru situaţii de urgenţă, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Ialomiţa, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Ialomiţa, Serviciul Judeţean de Ambulanţă Ialomiţa,  Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia, Comitetul local pentru situaţii de urgenţă Feteşti, Distrigaz Sud Reţele şi Enel Energie.
 
Exerciţiul are ca obiective realizarea în bune condiţii a acţiunilor de limitare şi înlăturare a efectelor produse în cazul unui incendiu urmat de urgenţă radiologică, precum şi stabilirea gradului de acoperire cu forţe şi mijloace, în cazul manifestării unor situaţii de urgenţă cu efecte deosebite. 
 
Totodată, demonstraţia vizează pregătirea psihologică a personalului de intervenţie şi a populaţiei pentru cunoaşterea modului de acţiune/comportare pe timpul operaţiunilor de căutare-salvare, acordarea primului ajutor medical, evacuare şi relocare temporară în situaţia creată, conform situaţiilor speciale create.
 
Vă recomandăm să citiţi şi:
 
LIVE TEXT | Război în Ucraina. Ruşii au ocupat Svitlodarsk, în regiunea Doneţk. Rinat Akhmetov dă în judecată Rusia pentru distrugerea Azovstal
 
Ce conţine „Ghidul de informare generală” pentru pastilele de iod, utile în caz de incident nuclear. Acestea vor fi distribuite prin farmacii

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările