Slobozia

articolul anterior articolul urmator

Fotografii aeriene în premieră de la pasajul Drajna. Ce blochează momentan avansarea lucrărilor

0
18 May 2022 11:49:06
Autor: Ionela Stănilă
Lucrările de la Drajna au început în februarie 2022 FOTO Facebook/Asociaţia Pro Infrastructură
Lucrările de la Drajna au început în februarie 2022 FOTO Facebook/Asociaţia Pro Infrastructură

Fotografii aeriene au fost făcute în premieră de la Pasajul Drajna, Ialomiţa. Traseul dintre DN21 şi nodul Drajna al Autostrăzii A2 are puţin peste 2,7 kilometri, incluzând pasajul propriu-zis peste calea ferată de aproximativ 300 de metri.

Imaginile au fost publicate de Asociaţia Pro Infrastructură pe pagina lor de Facebook.
 
"Lucrările au început în februarie 2022, românii de la Arcada progresând foarte bine până acum. Există promisiuni că obiectivul se va inaugura în acest an, înainte de termen. Sunt şanse, dar nelipsitele reţele de utilităţi care trebuie mutate blochează momentan avansul în teren.
 
Licitaţia pentru studiul de fezabilitate a fost lansată pe 7 martie 2019 şi finalizată pe 23 mai 2019 odată cu semnarea contractului cu Search Corporation. Licitaţia aferentă lucrărilor a fost pornită pe 17 august 2020, contractul fiind parafat pe 17 februarie 2021, cu Arcada pe suma de 98,1 milioane lei fără TVA, cu 6 luni de proiectare, 18 de execuţie şi 5 ani garanţie", se arată în mesajul postat.
 

Viitorul drum TransRegio

 
Pasajul de la Drajna va fi parte integrantă a viitorului drum TransRegio (TR ISTER) Brăila-Slobozia-Călăraşi-Chiciu, de aproximativ 142 km, din care 35 de kilometri sunt pe teritoriul judeţului Ialomiţa.
 
Finanţarea pentru acest obiectiv de infrastructură este asigurată din fonduri europene, de 133 de milioane de lei cu TVA din cadrul POIM 2014-2020. Indicatorii tehnico-economici au fost aprobaţi prin hotărâre de Guvern în 28 mai 2020. 
 
Pasajul de la Drajna va începe de la nodul rutier de la autostradă, în sensul de mers de la Călăraşi spre Slobozia. Se va construi un sens giratoriu la Călăraşi, va merge pe partea stângă, paralel cu DN 21, va traversa calea ferată şi se va descărca, de asemenea, într-un sens giratoriu, la intrarea în comuna Dragalina, pe DN 21.

 

 Vă recomandăm să citiţi şi:

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Rusia vrea să îi judece pe militarii ucraineni de la Azovstal pentru „crime de război”. Misiunea de evacuare continuă

Secretul celor care au apărat Kievul. Cum au fost instruiţi civilii din capitala Ucrainei să îşi ajute armata ca să îi învingă pe ruşi

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările