Slobozia

articolul anterior articolul urmator

Ialomiţa, un imens focar COVID-19. O primărie şi o biserică au fost închise, o croitorie a intrat în izolare

0
5 Jul 2020 13:23:31
Autor: Ionela Stănilă
Apar tot mai multe îmbolnăviri cu noul coronavirus în judeţul Ialomiţa FOTO Shutterstock
Apar tot mai multe îmbolnăviri cu noul coronavirus în judeţul Ialomiţa FOTO Shutterstock

Numărul îmbolnăvirilor cu infecţia COVID-19 creşte alarmant în judeţul Ialomiţa. În ultima săptămână au apărut patru focare.

Primăria comunei Sfântu Gheorghe a intrat în carantină, după ce un angajat a fost depistat pozitiv la testul COVID-19. La o croitorie din Urziceni, patru angajate au ajuns la spital, iar la centrul Medico-Social din Fierbinţi Târg, medicul unităţii a fost depistat cu noul coronavirus. O biserică din Feteşti a fost închisă la sfârşitul săptămânii trecute pentru că un preot şi 3 membri ai personalului clerical au fost confirmaţi cu COVID-19.
 
Edilul localităţii Sfântu Gheorghe, Mădălin Teculescu, spune că funcţionarii Primăriei vor intra în carantină pentru următoarele două săptămâni. Vineri, 3 iulie, unul dintre angajaţii Primăriei Sfântu Gheorghe a fost depistat pozitiv la testul COVID-19. Bărbatul a fost fost testat deoarece prezenta simptome asociate noului coronavirus.
 
După confirmarea diagnosticului, primarul Mădălin Teculescu a anunţat că întreg personalul Primăriei va intra în carantină. Este vorba despre 17 persoane. „În măsura posibilităţilor, angajaţii vor continua să lucreze de acasă. Sperăm ca această situaţie să fie una singulară. Sediul Primăriei va rămâne închis pentru două săptămâni în perioada carantinei,” a declarat Mădălin Teculescu.
 

Coronavirusul a apărut şi la Fierbinţi-Târg

Un focar de COVID-19 a fost identificat şi la Centrul Medico-Social din oraşul Fierbinţi Târg. Medicul unităţii a fost confirmat pozitiv la testul pentru COVID-19 în cursul nopţii trecute. Direcţia de Sănătate Publică Ialomiţa a dispus izolarea unora dintre angajaţi în incinta Centrului pentru o perioadă de 14 zile. Ceilalţi vor fi izolaţi la domiciliu alături de familie tot pentru 14 zile. Centrul Medico-Social din Fierbinţi Târg are o capacitate de 36 de locuri, în prezent fiind ocupate 20. De asemenea, instituţia are 35 de angajaţi. În urmă cu câteva zile, preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa a mers la Centrul din Fierbinţi şi a donat 2.000 de măşti de protecţie pentru prevenirea răspândirilor infecţiei cu COVID-19.
 
Un alt focar de COVID-19 a fost identificat de autorităţile din Ialomiţa la o croitorie din Urziceni, patru angajate fiind acum sub supraveghere medicală.
 
Din primele informaţii, focarul a izbucnit în urmă cu aproximativ o săptămână, când una dintre angajatele bolnave s-a prezentat la serviciu având stări de răceală. Ulterior, la câteva zile, alte trei femei au ajuns la spital cu simptome similare. Testele de laborator au demonstrat faptul că toate cele patru angajate ale croitoriei au fost infectate cu SARS-CoV-2. Angajatele bolnave sunt internate la Spitalul Municipal «Anghel Salingy», iar starea lor de sănătate este atent monitorizată, acestea având simptome moderate de boală.
 

Alertă şi la Feteşti

 
Este alertă sanitară şi la Feteşti. Un preot şi alte 3 persoane, confirmaţi pozitiv cu COVID-19 de la biserica "Sfânta Treime" se află sub supraveghere medicală. Lăcaşul de cult a fost închis, după ce s-a confirmat că cele 4 persoane sunt infectate cu COVID-19.
 
Conform autorităţilor din judeţul Ialomiţa, focarul a izbucnit la sfârşitul săptămânii trecute, când unul dintre preoţi a acuzat faptul că se simte rău. Acesta a fost testat pentru COVID-19, rezultatul fiind pozitiv.
 
În perioada 29-30 iunie 2020, alţi trei membri ai personalului clerical au fost testaţi, şi în cazul acestora rezultatele fiind pozitive. În prezent, cei patru pacienţi se află sub supraveghere medicală, aceştia având forme uşoare de COVID-19.
 
Până sâmbătă, 4 iulie, conform Grupului de Comunicare Strategică, în judeţul Ialomiţa fuseseră confirmate 440 de cazuri cu noul coronavirus.
 
Vă mai recomandăm şi:
 
 
Grupul de Comunicare Strategică: 147 de cazuri cu COVID-19, în judeţul Călăraşi
 
Cum să nu aduci coronavirusul acasă. Opt reguli esenţiale pentru salvatori
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările