Slobozia

articolul anterior articolul urmator

Ialomiţenii se pot imuniza direct din maşină. Unde va fi deschis un centru de vaccinare Drive-Thru

0
4 May 2021 12:12:18
Autor: Ionela Stănilă
La Slobozia se va deschide un centru de vaccinare Drive-Thru FOTO Adevărul
La Slobozia se va deschide un centru de vaccinare Drive-Thru FOTO Adevărul

Ialomiţenii se vor putea vaccina fără programare. În scurt timp, la Slobozia, în parcarea Kaufland va fi deschis un centru de vaccinare de tip Drive-Thru.

Centrul va fi operaţional în aproximativ două săptămâni, după ce se va identifica personalul necesar :medici, asistente şi registratori. Autorităţile sanitare nu ştiu deocamdată ce tip de ser se va folosi. Se ia în calcul, în primul rând, vaccinul Pfizer, care are o adresabilitate mai mare, însă este posibilă şi vaccinarea cu serurile Moderna şi Vaxzevria (Astra-Zeneca), care au condiţii de depozitare şi termene de valabilitate mai permisive.
 
De asemenea, pe data de 4 mai va începe procesul de vaccinare prin reţeaua medicilor de familie, care vor utiliza vaccinul Johnson&Johnson. Pentru început, în judeţul Ialomiţa, fiecare medic va primi 25 de doze. Deocamdată, doar 20 de medici s-au înscris în programul de vaccinare.
 
Primul centru de tip drive-through din Capitală s-a deschis joi dimineaţa în Piaţa Constituţiei şi funcţionează între orele 8.00-20.00. Centrul are patru fluxuri, iar vaccinul administrat este cel produs de compania P

, la Slobozia

fizer.
 
Programarea în sine pare să fi fost o piedică în calea vaccinării. Centrele de tip drive-thru se dovedesc neaşteptat de atractive pentru români. De exemplu, la Cluj-Napoca, în două zile, s-au vaccinat astfel peste 1.000 de oameni, iar la Deva, numărul celor vaccinaţi a trecut de 2.300. 
 
Direcţia de Sănătate Publică Ialomiţa a anunţat că de la debutul campaniei de vaccinare şi până în prezent, peste 65.000 de persoane au fost imunizate împotriva COVID-19. De asemenea, la nivelul judeţului Ialomiţa, nicio localitate nu se află în scenariul roşu.
 
În ultimele 14 zile, conform statisticii DSP, Ţăndărei este localitatea unde s-au înregistrat cele mai multe imunizări, respectiv peste 6.900.În prezent sunt deschise 6 din cele 8 Centre de Vaccinare Comunitare amenajate de autorităţile locale în judeţul Ialomiţa. Nicio localitate nu se mai află în scenariul roşu. Cea mai mare rată de incidenţă se înregistrează în comuna Dridu şi are valoarea de 4,8/1000 de locuitori. 
 

Vă recomandăm să mai citiţi:

 
Chinul deportării. Nicolae Carandino: Casele semănau între ele (...). În fiecare sta ascunsă o tragedie
 
Analiză. Partidele care au ratat Parlamentul, în cădere liberă. ALDE, părăsit de toţi greii săi

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările