Investiţie uriaşă în domeniul sanitar. Cum va arăta noul bloc operator în valoare de 75,7 milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Contractul de execuţie a lucărilor a fost semnat de către reprezentanţii Consiliului Judeţean Ialomiţa FOTO Facebook/Marian Pavel
Contractul de execuţie a lucărilor a fost semnat de către reprezentanţii Consiliului Judeţean Ialomiţa FOTO Facebook/Marian Pavel

Bărăganul va avea un bloc operator de ultimă generaţie. Consiliul Judeţean Ialomiţa a semnat, recent, contractul de execuţie a lucrărilor pentru construirea blocului operator din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia.

Proiectul este finanţat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) şi are o valoare totală de 75.762.426,24 lei cu TVA, din care judeţul Ialomiţa va contribui cu suma de 22.458.186,45 lei cu TVA. 

Blocul operator va avea o amprentă de 1601 mp şi un regim de înălţime de P+3E. Suprafaţa desfăşurată este de 6.224,67mp, iar cea utilă de 6.491,08mp.

În prezent, în cadrul Spitalului Judeţean de Urgentă Slobozia, se află în derulare încă două proiecte, în stadiul de execuţie lucrări. Este vorba despre reabilitarea, modernizarea şi dotarea Ambulatoriului din cadrul spitalului, dar şi modernizarea şi dotarea incintei spitalului, a explicat Marian Pavel, preşedintele CJ Ialomiţa. 

Conform lui Cristian  Erbaşu, proprietarul firmei care a câştigat licitaţia pentru construirea blocului operator, lucrările vor fi finalizate  la 31 decembrie 2022.

slobozia bloc operator modern la slobozia foto faceb/Marian pavel

Aşa va arăta noul bloc operator din cadrul spitalului din Slobozia FOTO Facebook/Marian Pavel

„La finalul investitiei vom avea 6 săli moderne de operaţii: 2 săli chirurgie generală, ginecologie, urologie, ortopedie şi orl/oftalmologie. În cadrul proiectului se vor operaţionaliza următoarele funcţiuni: bloc de naşteri - 719,6 mp, ATI – 21 paturi – 655,65 mp, spitalizare de zi 30 paturi (inclusiv izolator) – 553,33 mp, bloc operator – 1581,31 mp, explorări funcţionale – 266,78 mp, sală de gipsare/protezare, spaţiu anestezie şi post anestezie, zonă de sterilizare - 1382,93 mp, spaţii tehnice/ vestiare – 644,82 mp, dar şi o cafenea – 66,75 mp. Valoarea totală a proiectului este 75.762.426,24 lei cu TVA, iar termenul de construcşie efectivă este de 24 luni la care se adauga 3 luni pentru proiectare, avize şi autorizaţii şi 3 luni pentru probe, punerea în funcţiune a echipamentelor şi instruirea personalului”, a explicat Alexandru Potor, administrator public al judeţului Ialomiţa.

slobozia bloc operator modern la slobozia foto faceb/Marian pavel

Aşa va arăta noul bloc operator din cadrul spitalului din Slobozia FOTO Facebook/Marian Pavel

Investiţie de peste 16 milioane de lei

Spitalul din Slobozia este un imens şantier. Primul proiect, demarat la începutul lunii martie 2021, vizează reabilitarea, modernizarea şi dotarea Ambulatoriului din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia  şi are o valoarea totală de 16.209.292,26 lei, iar perioada de execuţie a lucrărilor este de 24 de luni. 

"Astfel, vor fi efectuate lucrări la trei corpuri de clădire prevăzute cu 11 secţii şi 17 compartimente medicale, cu un total de 510 paturi. Vor fi amenajate zona blocului operator, zona blocului de naşteri, secţia ATI, Sterilizate, Laboratorul de analize medicale, amplasate la etajele 1, 2 şi 8, dar şi parterul zonei de urgenţe medicale şi cabinetele de consultaţie, dar şi subsolul tehnic. Relocarea cabinetelor şi asigurarea fluxului continuu de pacienţi au fost unele dintre cele mai dificile probleme.

După elaborarea proiectului tehnic, stabilirea acestor scenarii după care se vor desfăşura lucrările a fost cea mai dificilă misiune. Practic, actul medical va continua în timp ce muncitorii vor fi pe şantier. „Totul a fost foarte bine gândit şi analizat astfel încât să nu creeze disconfort pentru pacienţi şi cadre medicale“, a explicat Alexandru Potor, administratorul public al judeţului Ialomiţa. 

Vă mai recomandăm şi:

Pericolul ascuns în deliciosul pepene roşu. Ce contraindicaţii are cel mai răcoritor fruct

Cea mai mare catedrală construită în România postcomunistă a fost ridicată în Bărăgan. Lucrările au durat 11 ani

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite