Slobozia

articolul anterior articolul urmator

Investiţii Regio în valoare de 11,8 milioane de lei pentru comunităţile defavorizate din Feteşti

0
5 Mar 2021 08:35:17
Autor: Ionela Stănilă
Semnarea contractului a avut loc la sediul ADR Sud Muntenia FOTO Facebook/ADR Sud Muntenia
Semnarea contractului a avut loc la sediul ADR Sud Muntenia FOTO Facebook/ADR Sud Muntenia

Investiţii Regio pentru revitalizarea fizică, economică şi socială a comunităţilor defavorizate din municipiul Feteşti, în valoare de 11,8 milioane de lei, au fost parafate ieri.

Joi, 4 martie, Liviu Gabriel Muşat, directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud Muntenia şi Laurenţiu-Georgică Şonchereche, primarul municipiului Feteşti, au semnat contractul de finanţare pentru proiectul „Creşterea nivelului educaţional prin reabilitarea şi modernizarea Şcolii Gimnaziale Aurel Vlaicu şi a spaţiilor publice urbane în Municipiul Feteşti”.
 
Proiectul are ca obiectiv îmbunătăţirea calităţii vieţii populaţiei în municipiul Feteşti, din judeţul Ialomiţa, prin reabilitatea şi modernizarea clădirilor şcolii şi grădiniţei din cadrul Şcolii Gimnaziale „Aurel Vlaicu” şi a două străzi urbane. Proiectul are un buget cu o valoare totală de 11.852.647,10 lei, din care peste zece milioane de lei reprezintă finanţarea din Fondul European pentru Dezvoltare Regională, 1,53 milioane de lei este suma primită de la Bugetul Naţional, iar peste 300 de mii de lei este contribuţia beneficiarului.
 
Conform ADR Sud Muntenia, până la această dată, în cadrul priorităţii de investiţii 13.1, unde au putut fi depuse proiecte revitalizarea fizică, economică şi socială a comunităţilor defavorizate, inclusiv pe apelul dedicat Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării (SUERD), s-au transmis 38 de aplicaţii în valoare totală de 710,53 milioane de lei, ce au solicitat 658,77 milioane de lei - fonduri nerambursabile. Pentru 25 dintre ele s-au semnat contracte de finanţare cu o valoare totală de 469,53 de milioane de lei şi au solicitat fonduri publice în valoare de 450,93 milioane de lei.
 
La nivelul regiunii de dezvoltare Sud – Muntenia au fost transmise până acum 2.087 cereri de finanţare care au o valoare totală de 20,41 miliarde de lei, solicitând fonduri publice de peste 14,33 miliarde de lei. Pentru 801 dintre ele au fost semnate contracte de finanţare în valoare totală de 8,35 miliarde de lei şi fonduri nerambursabile solicitate de 7,1 miliarde de lei. Sumele includ şi aplicaţia al cărui beneficiar unic este ANCPI, în cadrul Axei prioritare 11 – „Extinderea geografică a sistemului de înregistrare a proprietăţilor în cadastru şi cartea funciară”, şi care are o valoare totală de aproape 1,44 de miliarde de lei, respectiv o valoare nerambursabilă de peste 1,22 miliarde de lei.
 
Potenţialii beneficiari din judeţul Ialomiţa au transmis 134 de cereri de finanţare ce au însumat o valoare totală de 1,62 miliarde de lei şi au solicitat fonduri nerambursabile de 1,24 miliarde de lei. Pentru 54 dintre acestea s-au semnat contracte de finanţare în valoare totală de peste 653 de milioane de lei, ce au solicitat fonduri publice în valoare de aproximativ 591 de milioane de lei.
 
Vă mai recomandăm şi:
 
Surse: Ce s-a găsit în buzunarele criminalului din Oneşti. Ar putea explica cum a reuşit să-şi imobilizeze victimele
 
Tocătorul de bani: staţii de epurare în localităţi fără apă. „Ca şi cum m-aş duce la moară fără grăunţe”

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările