Slobozia

articolul anterior articolul urmator

“La coafor cu psihologul”, campanie despre violenţa domestică şi stimă de sine pentru femeile din mediul rural

0
23 Sep 2019 08:01:35
Autor: Ionela Stănilă
Campanie de informare pentru femei FOTO Asociaţia Şoapta Florilor
Campanie de informare pentru femei FOTO Asociaţia Şoapta Florilor

Asociaţia Şoapta Florilor lansează pe 23 septembrie campania “La coafor cu psihologul”, având drept scop informarea a peste 600 de femei din trei judeţe, printre care şi Ialomiţa, despre violenţa domestică, sănătate psihică şi fizică, stima de sine, modul în care se pot proteja, îngriji, respecta şi pot cere ajutor de specialitate, atunci când au nevoie.

 
Asumându-şi misiunea de a sprijini femeile abuzate, victime ale violenţei domestice şi ale traficului de persoane, Asociaţia Şoapta Florilor, înfiinţată în 2018, şi-a propus să ajungă anul acesta, la femeile din comunele Borduşani şi Sudiţi, în judeţul Ialomiţa (23 şi 24 septembrie), Folteşti şi Rediu, în judeţul Galaţi (14 şi 15 octombrie) şi Mircea Vodă şi Ostrov, în judeţul Constanţa (4 şi 5 noiembrie), cu o campanie de informare atipică, ce îmbină în mod contructiv utilul cu plăcutul şi aduce un strop de bucurie. 
 
"Întrucât este foarte greu să aduni laolaltă peste 100 de femei din mediul rural, mai ales toamna, când încep muncile câmpului, campania a integrat în componenţa sa un element care s-a demonstrat că suscită interesul doamnelor şi anume, şedinţe de înfrumuseţare oferite gratuit. Un grup de hair stylişti voluntari urmează să tundă, vopsească şi să aranjeze părul femeilor care au cea mai mare nevoie de serviciile lor, în timp ce psiholigii din echipă le oferă informaţii despre stima de sine, necesitatea de a-şi îngriji sănătatea psihică şi de a lua poziţie în faţa abuzului, când acesta există şi le afectează viaţa, lor şi a copiilor.  
 
A fost aleasă o asemenea abordare fiindcă femeile sunt mai relaxate la coafor şi manifestă o tendinţă de a se deschide faţă de interlocutor, de a discuta despre subiecte de natură intimă din viaţa lor. În acest context, intervenţia unui psiholog, a unui jurist, care oferă sfaturi utile în legătură cu violenţa domestică şi restul subiectelor menţionate, are şanse să fie primită cu un interes real de către femei şi parte din informaţii să fie asimilate şi să producă o schimbare în gândirea acestora", spune Isabela Ştefan-Iorga , preşedintele Asociaţiei Şoapta Florilor. 
 
Cele 600 de femei, prezente la acţiunile de informare, vor primi din partea sponsorilor campaniei cadouri constând în produse cosmetice şi de îngrijire corporală, dulciuri, dar şi teste pentru boli cu transmitere sexuală, de sarcină şi boala Lyme. Saloanele care au decis să se alăture campaniei şi să ofere un strop de bucurie femeilor nevoiaşe sunt Patio Salon si Danessa Beauty Style Salon din Bucuresşti, Danyela Salon, Nicoleta Iurov Salon, Olguţa Salon din Constanţa, stiliştii Ana Chirea, Iulian Lăcătuşu,  Marius Grapini, carora li se vor alatură în sesiunea din octombrie şi alţi hair stylişti din cele două oraşe.  
 
Activităţile se vor derula în incinta căminelor culturale din comunele anterior menţionate, cu sprijinul Primăriilor Borduşani, Sudiţi, Folteşti, Rediu, Mircea Vodă şi Ostrov, care invită femeile la activităţi şi oferă partea logistică necesară bunei derulări a campaniei. 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii