UPDATE Minorul dispărut în apele Borcei, la Feteşti, a fost găsit. Manevrele de resuscitare nu au dat rezultate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La faţa locului intervin şi echipaje ale ISU Ialomiţa FOTO ISU Ialomiţa
La faţa locului intervin şi echipaje ale ISU Ialomiţa FOTO ISU Ialomiţa

Zeci de forţe de intervenţie au fost mobilizate sâmbătă, 25 iunie, la Feteşti, pentru căutarea unui minor care s-ar fi înecat în apele braţului Borcea.

UPDATE. Salvatorii din Ialomiţa au anunţat că au găsit copilul înghiţit de apele braţului Borcei. Deşi au fost aplicate manevrele de resuscitare, copilul nu a mai putut fi adus la viaţă. Echipajul SAJ a declarat, din păcate, decesul.

Conform Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Ialomiţa, din primele informaţii, se pare că este vorba despre în băiat de 13 ani, care a mers la scăldat şi care ar fi fost luat de curenţii puternici din apă.

Două echipaje de salvatori din cadrul Staţiei de pompieri Feteşti au fost alertate să intervină cu o barcă pneumatică şi un echipaj SMURD, pentru căutarea unui minor, posibil înecat în braţul Borcea, pe raza municipiului Feteşti. La locul tragediei au fost solicitate, în sprijin, un echipaj de scafandri de la ISU BIF şi un elicopter SMURD de la Constanţa, pentru survol aerian.

Anual, în sezonul cald, multe persoane, de cele mai multe ori copii, îşi pierd viaţa pentru că se aventurează la scăldat în locuri deosebit de periculoase. Râul Ialomiţa şi braţul Borcea al Dunării nu fac excepţie, mai ales în această perioadă, în care cotele apelor sunt foarte crescute, avertizează pompierii.

 Aceştia atrag din nou atenţia ca scăldatul să fie făcut doar în locuri amenajate, nu în râuri, lacuri, canale de irigaţii sau alte cursuri de apă, unde malurile sunt abrupte, curenţii sunt foarte puternici, albiile nămoloase sau pline cu plante, pietre, crengi şi trunchiuri de copaci.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,Barbu Catargiu” Ialomiţa reaminteşte câteva măsuri ce trebuie respectate pentru prevenirea riscului de înec: 

1. Scăldaţi-vă doar în locurile special amenajate în acest sens!

2. Dacă nu ştiţi să înotaţi foarte bine, nu vă aventuraţi departe de mal!

3. Nu vă scăldaţi în râuri, lacuri, canale de irigaţii sau alte cursuri de apă, unde malurile sunt abrupte, curenţii sunt foarte puternici, albiile nămoloase sau pline cu plante, pietre, crengi şi trunchiuri de copaci!

4. Se vor respecta întotdeauna recomandările administratorului locului de agrement şi se va folosi întotdeauna echipamentul de protecţie furnizat de acest!;

5. Le recomandăm părinţilor să-şi supravegheze atent copiii şi să nu-i lase niciodată singuri în apă!

6. Este indicat ca autorităţile publice locale şi operatorii economici care administrează sau au pe raza teritorială cursuri de apă sau alte suprafeţe de apă, ce pot prezenta pericol de înec, să identifice aceste locuri şi să semnaleze acest pericol prin instalarea unor panouri de avertizare.

Vă recomandăm să citiţi şi:

China şi Rusia vizează „Călcâiul lui Ahile” în regiunea Arctică

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Avioanele ucrainene au lovit grupurile ruseşti din sud. Retragerea din Severodoneţk va dura câteva zile

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite