Slobozia

articolul anterior articolul urmator

Moaştele Sfântului Ierarh NECTARIE de la Eghina la Catedrala din Urziceni. Credincioşii se pot ruga sfântului care vindecă bolnavii de cancer

0
7 Oct 2013 10:10:23
Autor: Mădălin Sofronie
Moaştele Sfântului Nectarie vor rămâne la Urziceni timp de 40 de zile FOTO: adevarul.ro
Moaştele Sfântului Nectarie vor rămâne la Urziceni timp de 40 de zile FOTO: adevarul.ro

De mai bine de două săptămâni, la Catedrala din Urziceni au fost depuse moaştele Sfântului Nectarie. Osemintele sfinte au fost aduse tocmai din Grecia. Despre acest sfânt se cunoaşte faptul că a fost vindecătorul bolnavilor de cancer.


Cu binecuvântarea şi mijlocirea Preasfinţitului Părinte VINCENŢIU Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor o delegaţie a Protopopiatului Urziceni a mers într-un scurt pelerinaj în Insula Eghina din Grecia în zilele de 24-25 septembrie 2013. Preacucernicul Părinte Protopop Bogdan-Ionuţ Stancu însoţit de Părintele Cocheci Constantin s-au întâlnit cu Înaltpreasfinţitul Părinte Efrem Mitropolit de Hydra, Spetses şi Eghina.

Chiriarhul locului a binecuvântat dorinţa credincioşilor din Urziceni de a avea încă un protector spiritual pe ocrotitorul Eghinei, Sfântul Ierarh Nectarie. Cu această ocazie Părintele Protopop a primit în dar o părticică din moaştele celui între sfinţi părintelui nostru NECTARIE de la Eghina, făcătorul de minuni şi un document de atestare.
Sfintele relicve au fost aşezate în Catedrala din Urziceni duminică 29 septembrie 2013, eveniment la care au participat mai multi preoţi din protopopiat şi mulţime de credincioşi.

Timp de 40 de zile se va săvârşi Sfânta Liturghie şi Acatistul Sfântului Nectarie în semn de mulţumire pentru acest mare dar oferit.

Sfântul Nectarie Taumaturgul, unul dintre cei mai iubiţi sfinţi de dată recentă, este cunoscut mai ales ca vindecător al uneia dintre cele mai cumplite boli: cancerul. El este grabnic ajutător tuturor celor care vin şi se roagă cu crediţă înaintea icoanei sale şi ale Sfintelor Sale Moaşte. Biserica îl prăznuieşte în fiecare an pe data de 9 noiembrie.
Îţi mulţumim Sfinte Nectarie pentru această bucurie oferită credincioşilor din Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor, în anul 2013, când se împlinesc 20 de ani de existenţă.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările