Slobozia

articolul anterior articolul urmator

Modernizarea Ambulatoriului din Slobozia dă peste cap circuitul spitalului. Unde vor fi mutate cabinetele medicale

0
14 Jun 2021 12:46:21
Autor: Ionela Stănilă
Lucrările pentru modernizarea Ambulatoriului au demarat în luna martie 2021 FOTO Facebook/Marian Pavel
Lucrările pentru modernizarea Ambulatoriului au demarat în luna martie 2021 FOTO Facebook/Marian Pavel

Modernizarea Ambulatoriului Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia dă peste cap toată activitatea medicală. Din data de 15 iunie, toate cabinetele vor fi relocate în clădirea principală a spitalului, etajul 2, corp E.

Astfel până la sfârşitul anului viitor, activitatea medicală se va desfăşura în altă zonă a unităţii medicale decât în mod obişnuit. 

“După cum am mai anunţat în luna martie a anului curent, au început lucrările de consolidare, renovare şi modernizare ale Ambulatoriului de Specialitate din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia, ocazie cu care cabinetele vor fi relocate în clădirea principală a spitalului, etajul 2, corp E”, spun reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia. 
 
Astfel, accesul se va face pe poarta principală (poarta 1), continuând prin holul central, folosind scările sau liftul destinat vizitatorilor, începând cu data de 15 iunie 2021. De la această dată nu se va mai putea accesa zona Ambulatoriului de Specialitate prin intrarea dinspre strada Decebal. Noul spaţiu alocat cabinetelor medicale este unul mai puţin generos, însă mutarea este doar temporară, pe durata desfăşurării lucrărilor de reabilitare, au anunţat reprezentaţii unităţii medicale.
 
Totodată, conducerea spitalului îşi cere scuze disconfortul generat şi îi asigură pe pacienţi că vor fi întrerpinse toate demersurile pentru recepţia lucrărilor înainte de termenul prevăzut de 18 luni. „Ne vom reîntâlni în noul ambulatoriu, într-o atmosferă nouă, modernă cu specialităţi noi care să răspundă pe deplin nevoilor dvs. de accesare a serviciilor medicale”, a transmis conducerea spitalului.
 
Investiţie de peste 16 milioane de lei
 
Primul proiect, demarat la începutul lunii martie 2021, vizează reabilitarea, modernizarea şi dotarea Ambulatoriului din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia  şi are o valoarea totală de 16.209.292,26 lei, iar perioada de execuţie a lucrărilor este de 24 de luni. Firma care a câştigat licitaţia pentru execuţia lucrărilor este SC Construcţii Erbaşu SA.
 
Astfel, vor fi efectuate lucrări la trei corpuri de clădire prevăzute cu 11 secţii şi 17 compartimente medicale, cu un total de 510 paturi. Vor fi amenajate zona blocului operator, zona blocului de naşteri, secţia ATI, Sterilizate, Laboratorul de analize medicale, amplasate la etajele 1, 2 şi 8, dar şi parterul zonei de urgenţe medicale şi cabinetele de consultaţie, dar şi subsolul tehnic. Relocarea cabinetelor şi asigurarea fluxului continuu de pacienţi au fost unele dintre cele mai dificile probleme.
 
După elaborarea proiectului tehnic, stabilirea acestor scenarii după care se vor desfăşura lucrările a fost cea mai dificilă misiune. Practic, actul medical va continua în timp ce muncitorii vor fi pe şantier. „Totul a fost foarte bine gândit şi analizat astfel încât să nu creeze disconfort pentru pacienţi şi cadre medicale“, a explicat Alexandru Potor, administratorul public al judeţului Ialomiţa. 
 
 
Vă mai recomandăm şi:
 
Congres PNL. Liberalii îşi spală rufele murdare în văzul tuturor
 
Din jurnalul secret al unui arhitect, despre Casa Poporului: Toată construcţia parcă e concepută de un dement

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările