Slobozia

articolul anterior articolul urmator

Municipiul Slobozia intră în carantină zonală. Ce rată de infectare s-a raportat

0
15 Oct 2021 12:11:26
Autor: Ionela Stănilă
Restricţii pentru rumătoarele 14 zile la Slobozia FOTO Poliţia Română
Restricţii pentru rumătoarele 14 zile la Slobozia FOTO Poliţia Română

Municipiul Slobozia intră de vineri în carantină zonală după ce a ajuns la o incidenţă de 12,41 cazuri de COVID la mia de locuitori.

Municipiul Slobozia intră de vineri în carantină zonală după ce a ajuns la o incidenţă de 12,41 cazuri de COVID la mia de locuitori. Tot în judeţul Ialomiţa, se înregistrează cea mai mare rată de îmbolnăvire din ţară, la Moldoveni, unde incidenţa cazurilor de COVID-19 este de 26 la mie.
 
Municipiul Slobozia înregistrează o incidenţă de 12.41 de cazuri la mia de locuitori, ceea ce a determinat autorităţile să impună carantina zonală.
 
Conform Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ialomiţa, circulaţia şi staţionarea în spaţii publice a persoanelor nevaccinate sunt interzise, dacă acestea nu au motive justificate. În intervalul 05,00-20,00, este interzisă circulaţia tuturor persoanelor în afara locuinţei, cu excepţia celor vaccinate care fac dovada prin intermediul certificatului digital al Uniunii Europene. Exceptate de la această restricţie sunt şi persoanele care merg la serviciu, se deplasează pentru asigurarea de bunuri de strictă necesitate sau pentru a beneficia de asistenţă medicală sau pentru a-şi achiziţiona medicamente, dar care vor avea nevoie de declaraţie pe propria răspundere.
 
În biserici este permisă desfăşurarea slujbelor religioase în exterior. În interior, bisericile vor funcţiona la 30% din capacitate, cu asigurarea unei distanţe de minim 4 mp pentru fiecare credincios. Totodată, este permisă organizarea evenimentelor private (nunţi, botezuri sau mese festive) în spaţii închise cu respectarea condiţiilor de 30% din capacitate, accesul fiind permis doar persoanelor vaccinate sau celor care au trecut prin boală. Localurile de alimentaţie publică vor funcţiona la 30% din capacitate şi vor permite accesul doar persoanelor vaccinate sau celor care au trecut prin boală.
 
 Magazinele alimentare şi nealimentare vor rămâne deschise până la orele 20,00, iar accesul clienţilor în interior se va face până la maximum 50% din capacitate. Persoanele nevaccinate vor avea acces în incinta magazinelor până la orele 19,00. Hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă va intra în vigoare începând de vineri.
 
Pe de altă parte, în judeţul Ialomiţa se înregistrează cea mai mare incidenţă a cazurilor de COVID din ţară. În comuna Moldoveni, confom raportărilor de joi, e o incidenţă de 26 de cazuri la mia de locuitori în timp ce la Axintele rata de îmbolnăvire este de 20.47 de cazuri de COVID-19  la mia de locuitori.

Vă mai recomandăm şi:

Experţii în sănătate susţin solicitarea de carantinare a Capitalei: Este revoltător faptul că o decizie de sănătate publică este suspendată pe criterii strict politice
 
Coloşii abandonaţi din Valea Jiului. Cum a ajuns ţinutul minier o uriaşă vale a ruinelor FOTO

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările