Slobozia

articolul anterior articolul urmator

Noul coronavirus, scăpat de sub control la Slobozia. Ce e interzis populaţiei

0
11 Nov 2020 13:21:12
Autor: Ionela Stănilă
Autorităţile fac apel la oameni să respecte regulile sanitare FOTO Shutterstock
Autorităţile fac apel la oameni să respecte regulile sanitare FOTO Shutterstock

Nivelul de infectări cu virusul SARS-COV2 a atins un nou record negativ, de 7,53/1000 locuitori, ceea ce clasează Slobozia ca fiind în una dintre cele mai grave situaţii din ţară.

Pentru a limita răspândirea noului coronavirus,  Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă a stabilit noi măsuri. Ialomiţenii sunt sfătuiţi să le respecte pentru a nu-şi pune propria sănătatea în pericol, dar şi pentru a-i feri pe cei dragi de această îmbolnăvire.
 
Astfel, la Slobozia, oraş unde rata de incidenţă a îmbolnăvirilor a ajuns la 7.53, se interzice circulaţia persoanelor în grupuri mai mari de câte 6 persoane care nu fac parte din aceeaşi familie, precum şi formarea de astfel de grupuri. Se interzic orice fel de sărbători, aniversări, petreceri, onomastici (inclusiv nunţi, botezuri) indiferent dacă sunt în aer liber sau în casă, în public sau în privat. 
 
Toate magazinele, cu excepţia benzinăriilor, farmaciilor, plus cei care au livrări la domiciliu, se vor închide la ora 21.00 şi se pot deschide la ora 05.00 dimineaţa.
 
„Este important ca noi toţi să fim conştienţi de gravitatea situaţiei şi să acţionăm pentru binele nostru şi al familiilor noastre, limitând drastic activităţile care presupun contactul cu alţi oameni. În acest moment, din cauza gravităţii situaţiei în care se află Municipiul Slobozia este deosebit de important ca fiecare dintre noi să respectăm măsurile impuse de autorităţi. În acest sens, în Municipiul Sobozia se desfăşoară zilele acestea o amplă acţiune de control a tuturor instituţiilor în măsură să asigure respectarea normelor de siguranţă a populaţiei, au transmis reprezentanţii Primăriei Slobozia.
 

Circulaţia, permisă doar pentru 5 motive

De asemenea, circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în intervalul orar 23.00 - 05.00 se va face doar în 5 situaţii: deplasarea în interes profesional, deplasarea pentru asistenţă medicală, achiziţionarea de medicamente, deplasări în afara localităţilor ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicţiei, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane şi care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei, deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori deces al unui membru de familie.
 
Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, legitimaţia de serviciu sau adeverinţa eliberată de angajator ori o declaraţie pe propria răspundere. 
 
Pentru verificarea motivului deplasării în celelalte cazuri, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, o declaraţie pe propria răspundere, completată în prealabil.  Până ieri, 10 noiembrie, în judeţul Ialomiţa fuseseră confirmate 2.868 de cazuri pozitive, rata de infectare fiind de 2,38.
 
Vă mai recomandăm şi:
 
Agresoarea Cristinei Joia a fost arestată. Femeia a recunoscut că a minţit în declaraţiile iniţiale
 
Dominic Fritz a început să facă dezvăluiri din Primăria Timişoara. Reacţia dură a lui Nicolae Robu

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările