Slobozia

articolul anterior articolul urmator

Percheziţii la suspecţi de contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor

0
12 Jun 2019 11:47:15
Autor: Ionela Stănilă
Poliţia a găsit un adevărat arsenal FOTO Poliţia Română
Poliţia a găsit un adevărat arsenal FOTO Poliţia Română

Poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din Buzău au făcut trei percheziţii în judeţele Braşov şi Ialomiţa la persoane bănuite de contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

 
Acţiunile au vizat doi bărbaţi la care anchetatorii au găsit pistoale cu glonţ, arme de diferite tipuri, muniţie şi mai multe componente de armament, toate deţinute ilegal.
 
Conform IGPR, poliţiştii din Buzău, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, au efectuat trei percheziţii domiciliare, în judeţele Braşov şi Ialomiţa. Activităţile au vizat doi bărbaţi, în vârstă de 20 şi 47 de ani, din Buzău şi Braşov, bănuiţi de contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.
 
”În urma percheziţiilor, poliţiştii au descoperit şi ridicat, în vederea continuării cercetărilor, 7 pistoale cu glonţ, o armă lungă cu glonţ, două arme cu aer comprimat, 1.197 de cartuşe de diferite calibre, 210 capse genofix, 750 de alice, precum şi mai multe componente de armament (ţevi, închizătoare, amortizoare, încărcătoare, dispozitive trăgaci), toate deţinute ilegal. Din cercetări a reieşit că, de la începutul anului 2019, bărbatul din Braşov ar fi achiziţionat arme de la bărbatul din Buzău, dispozitive ce ar fi fost introduse în România, fără drept, de către cel din urmă”, a anunţat, miercuri, Poliţia Română.
 
În urma administrării probatoriului, cele două persoane au fost reţinute şi urmează a fi prezentate instanţei, în vederea dispunerii măsurilor legale. Acţiunea s-a desfăşurat sub coordonarea Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase şi a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii