Slobozia

articolul anterior articolul urmator

Percheziţii la suspecţi de contrabandă cu ţigări, alcool şi produse alimentare

0
10 Feb 2020 16:32:03
Autor: Ionela Stănilă
Poliţia a confiscat marfa de contrabandă FOTO Poliţia Română
Poliţia a confiscat marfa de contrabandă FOTO Poliţia Română

Poliţiştii ialomiţeni au efectuat 7 percheziţii domiciliare în urma cărora au confiscat peste 4.300 de ţigarete, 25 litri de băuturi alcoolice fără banderole fiscale şi produse alimentare fără documente de provenienţă.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul I.P.J. Ialomiţa au efectuat 7 percheziţii domiciliare, 3 pe raza judeţelului Ialomiţa şi 4 pe raza judeţului Prahova, în cauză efectuându-se cercetări în cadrul unui dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de contrabandă, coordonat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Urziceni.
 
Din cercetări a reieşit faptul că, în perioda august 2019 – februari, mai multe persoane ar fi achiziţionat ţigarete provenite din contrabandă de pe raza judeţelor Călăraşi şi Prahova, pe care ulterior le comercializează către persoane fizice pe raza municipiului Urziceni şi a comunelor limitrofe.
 
Au fost confiscate peste 4.000 de ţigarete
 
În urma percheziţiilor, poliţiştii auconfiscat, 3.520 de ţigarete purtând banderole fiscale emise de autorităţile Republicii Moldova şi 800 de ţigarete ce aveau aplicate banderole fiscale emise de autorităţile române, neputând fi justificată provenienţa acestora.
 
De asemenea într-una dintre locaţiile percheziţionate funcţiona un local tip bar în incinta căruia a fost identificată cantitatea de 25 litri de băuturi alcoolice fără banderole fiscale şi produse alimentare în valoare de 1.073 lei fără documente de provenienţă, motiv pentru care s-a procedat la confiscarea acestora şi aplicarea unei sancţiuni contravenţionale în valoare de 2.000 lei. Cercetările sunt continuate de poliţişti pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a peroanelor în cauză.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii