Plaja de la Amara se modernizează cu 10 milioane de lei. Cum se vor putea distra şi relaxa turiştii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Plaja Zorilor din staţiunea Amara se modernizează  FOTO wikimedia.org
Plaja Zorilor din staţiunea Amara se modernizează  FOTO wikimedia.org

Autorităţile din Amara, singura staţiune balneară din Bărăgan, investesc 10.1 milioane de lei pentru îmbunătăţirea infrastructurii de turism şi modernizarea Plajei Zorilor, în cadrul unui proiect Regio privind reabilitarea Zonei 4 a Complexului Balnear.

Din această sumă, contribuţia nerambursabilă din Fondul European pentru Dezvoltare Regională (FEDR) este de peste 8 milioane de lei, alocarea din bugetul de stat se ridică la aproximativ 1,3 milioane de lei, iar aproape 194.000 de lei constituie cofinanţarea eligibilă a beneficiarului.

Terenuri de sport, spaţii de odihnă, bărci pentru plimbări pe lac

Cu aceşti bani, autorităţile locale vor schimba faţa plajei care nu a mai fost refăcută de zeci de ani, prin crearea unei zone de joacă pentru copii, a unei zone dotate cu echipamente sportive pentru persoanele cu dizabilităţi, terenuri de sport cu nisip, dar şi amenajarea unor spaţii de odihnă şi recreere, dotate cu mobilier modern. De asemenea, conform proiectului, se vor înfiinţa duşuri în aer liber şi se vor amplasa coşuri de gunoi pentru colectare selectivă. Proiectul mai prevede şi montarea unor pontoane flotante din lemn care vor fi ancorate de mal cu semnalizarea perimetrului de baie prin amplasarea unor balize şi foişoare pentru operaţiunile de salvare. Tot aici, vor fi amplasate şi câteva ambarcaţiuni pentru plimbări pe lac.

Staţiunea balneară Amara se află pe drumul naţional 2C, care leagă Slobozia de Buzău şi a devenit celebră după 1850, când în apele lacului care dă şi numele oraşului - staţiune a fost descoperit nămolul sapropelic, foarte utilizat în tratarea afecţiunilor reumatismale. Sute de oameni vin la Amara, mai ales în sezonul estival, pentru a beneficia de o porţie de sănătate.

Staţiunea funcţionează pe tot timpul anului, iar tatamentul balneoterapeutic este asigurat de cadre medicale specializate în baza de tratament dotată cu instalaţii pentru băi calde cu apă minerală, împachetări cu nămol, fizioterapie, sala de gimnastică. „Anul trecut, la peste 28.000 de persoane au venit la Amara“, a precizat Clara Şendroiu, inspector promovare turism la Centrul de Informare şi Promovare Turistică Amara.

Potrivit acesteia, staţiunea dispune de 1.583 spaţii de cazare: motel Diamant, camping Perla, hotel Heaven, tabăra Pavilioane/DJPST Ialomiţa, cabana Silvicultorilor, hotel Ialomiţa, hotel Lebăda/SC Alfa Hotels SRL, complexul hotelier Parc Hotel Dana, hotel Eclipsa şi hotel Ever Green.

Cele mai importante investiţii

Conform informaţiilor furnizate de Primăria Amara, în ultimii ani s-a pus accent pe modernizarea localităţii pentru atragerea unui număr cât mai mare de turişti. Două dintre cele mai importante investiţii din staţiunea Amara sunt reabilitarea parcului balnear sau Parcul dentrologic, cu o investiţie de 17,5 milioane de lei. De asemenea, s-a lucrat şi la reabilitarea drumurilor, un proiect care a costat 18,3 milioane de lei. În prezent, a fost început proiectul pentru modernizarea Grădinii de Vară, având o valoare de 13,8 milioane de lei. O altă investiţie care se află în curs de implentare este reabilitarea plajei Perla, în sumă ce depăşeşte 15 milioane de lei.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Spitalul de Urgenţă din Slobozia, dotat cu o platformă Real Time PCR pentru depistarea infecţiei cu COVID-19

Continuă modernizările. Se toarnă asfalt pe cinci drumuri judeţene

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite