Slobozia

articolul anterior articolul urmator

Razie pentru combaterea ilegalităţilor în domeniul taximetriei. Poliţia a aplicat 20 de sancţiuni

1
16 Jul 2019 17:57:59
Autor: Ionela Stănilă
Controale în rândul taximetriştilor FOTO Adevărul
Controale în rândul taximetriştilor FOTO Adevărul

Poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei Municipiului Slobozia au acţionat ieri, pe raza municipiului pentru verificarea legalităţii transportului public de persoane în regim de taxi. În cadrul raziei s-a urmărit respectarea normelor legale care vizează activitatea de taximetrie şi crearea unui climat de ordine şi siguranţă rutieră.

Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 20 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 14.000 de lei, din care 9 la Legea 38/2003 privind transportul în regim de taxi. Printre abaterile constatate de poliţişti, enumerăm transportul în regim de taxi fără a avea în funcţiune lampa sau aparatul de taxat, neemiterea bonului fiscal sau lipsa asigurării obligatorii pentru persoane şi bagaje.
 
Poliţiştii recomandă firmelor de transport să dea dovadă de responsabilitate în ceea ce priveşte activitatea pe care o prestează, asigurarea condiţiilor tehnice ale vehiculelor utilizate şi selecţionarea unor şoferi cu aptitudini şi abilităţi profesionale. Poliţiştii atrag atenţia prestatorilor de servicii în domeniul transportului rutier să respecte cu stricteţe legislaţia în vigoare. Totodată, solicităm cetăţenilor să nu apeleze la variante de transport neautorizate, punându-şi viaţa în pericol.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Tomescu Tom
16.07.2019, 19:11:31

Amenda contraventionala ....prima oara , fiindca dehhh...se mai intampla .... A doua oara .....amenda contraventionala ...dublata ... + .... suspendarea definitiva a licentei !!! :))) Asta daca vreti sa vedeti tatuatii agresori .. " taximetristii " .... ...deveniti mielusei !!! :)))