Slobozia

articolul anterior articolul urmator

Săracii, mai importanţi decât elevii. Ialomiţa a investit în asistenţa socială 10 milioane de euro

1
7 Oct 2013 15:59:12
Autor: Mădălin Sofronie
Asistenţa socială din Ialomiţa a înghiţit peste 10 milioane de euro FOTO: adevarul.ro
Asistenţa socială din Ialomiţa a înghiţit peste 10 milioane de euro FOTO: adevarul.ro

Din punct de vedere investiţional, Ialomiţa se află pe ultimele locuri în Regiunea Sud-Muntenia. Cu toate acestea, singurul domeniu în care au fost pompate sume importante de bani rămâne cel al asistenţei sociale. În ultimii trei ani, săracii din ialomiţa au beneficiat de 10 milioane de euro. Educaţia n-a primit niciun leu.

Asistenţa socială, singura care contează

În cadrul unei conferinţe de presă, oficialii sistemului ialomiţean de protecţie socială au făcut primele estimări cu privire la investiţiile financiare din acest sector. În ultimii trei ani, 10 milioane de euro au fost investiţi în domeniul asistenţei sociale din Ialomiţa.

„Ne bucurăm foarte mult că asistenţa socială rămâne unul dintre domeniile unde încă se mai investeşte. Mulţumim Consiliului Judeţean Ialomiţa şi echipei domnului Silvian Ciupercă pentru sprijin!„  a declarat în timpul întâlnirii Paul Marcu, directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială Ialomiţa.

Toate acestea, în condiţiile în care Educaţia, de exemplu, nu a beneficiat de fonduri pentru investiţii în ultimii 3 ani. De asemenea, în Sănătate s-au investit, în perioada 2011-2013, doar 400000 de euro. Alţi 200000 de euro au fost investiţi în sistemul de comunicaţii şi transport, iar industria Ialomiţei a beneficiat de cel mult 5 milioane de euro constînd în investiţii...

Bani pentru cămine de bătrâni şi orfelinate

Cele mai importante investiţii din domeniul asistenţei sociale din Ialomiţa le reprezintă centrele destinate bătrânilor, copiilor şi tinerilor defavorizaţi. Unul dintre aceste instituţii în care s-au investit sume importante este Centrul pentru Persoane Vîrstnice de la Fierbinţi Târg, inaugurat în incinta fostului spital al oraşului.

Tot la Fierbinţi Tîrg au fost investiţi peste 300000 de lei pentru înfiinţarea Centrului de Protecţie Temporară, destinat tinerilor care nu mai sunt instituţionalizaţi. Cu un număr de 20 de locuri, acest Centru îşi propune să asigure inserţia socio-profesională a tinerilor găzduiţi.

De asemenea, tinerii beneficiază în cadrul acestui Centru şi de cursuri de formare profesională. Slobozia a beneficiat la rândul său de investiţii în domeniul asistenţei sociale. Este vorba despre inaugurarea unui centru permanent destinat tinerilor cu probleme neuropsihice, investiţie care se ridică la 500000 de lei. De asemenea, în cartierul Bora de la Slobozia a fost inaugurat şi un centru de multifuncţional destinat elevilor de etnie romă din oraş. (sursa ziarul independent)

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

654815544566
8.10.2013, 12:55:09

Comentariu considerat abuziv.