Slobozia

articolul anterior articolul urmator

Se fură ca-n codru. Sancţiuni şi lemne de esenţă tare, confiscate de poliţişti în Bărăgan

1
16 Nov 2017 16:34:36
Autor: Ionela Stănilă
Materialul lemnos a fost confiscat de poliţişti FOTO Arhivă Adevărul
Materialul lemnos a fost confiscat de poliţişti FOTO Arhivă Adevărul

Mai multe persoane care tăiaseră ilegal arbori ori transportau lemne de esenţă tare, o cantitate mai mare decât era înscrisă în documentele de transport, au fost descoperite de poliţiştii ialomiţeni, în cadrul unei razii privind combaterea ilegalităţilor din silvicultură.

Astfel, oamenii legii au reuşit identificarea a doi bărbaţi de 32 şi 44 de ani, ambii din judeţul Constanţa, bănuiţi de săvârşirea infracţiunii de furt de arbori tăiaţi din păduri.  Anchetatorii spun că pe 13 noiembrie, cei în cauză ar fi tăiat şi sustras mai mulţi arbori de esenţă salcie, dintr-o pădure de pe raza comunei Borduşani.

De asemenea, oamenii legii au depistat pe raza localităţii Sudiţi, un tânăr de 21 de ani, din judeţul Vrancea, în timp ce transporta cu ajutorul unei autoutilitare material lemnos de esenţă fag şi paltin, pentru care deţinea documente justificative, conform legislaţiei în vigoare, însă cantitatea înscrisă în acestea nu corespundea cu cea transportată. Faţă de tânăr a fost luată măsura sancţionării contravenţionale cu amendă în valoare de 3.000 de lei, în conformitate cu Legea 171/2010  privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, întreaga cantitate de material lemnos fiind ridicată în vederea confiscării.
 
Prins cu mai multă marfă în camion
 
Un bărbat de 41 de ani de ani, din judeţul Vrancea, a fot depistat de poliţiştii ialomiţeni pe raza municipiul Urziceni, în timp ce transporta cu ajutorul unei autoutilitare material lemnos de esenţă fag şi gorun. „Având în vedere faptul că au existat suspiciuni cu privire la volumul materialului lemnos transportat, a fost solicitat sprijinul unui specialist din cadrul Ocolului Silvic Urziceni, care după măsurare a constatat că volumul materialului lemnos  transportat nu corepunde cu cel înscris în avizul de însoţir”, au anunţat reprezentanţii IPJ Ialomiţa. De asemenea, poliţiştii au constatat că valabilitatea avizului primar de însoţire primar este expirată.
 
Poliţiştii au luat măsura sancţionării contravenţionale cu amendă în valoare de 3.000 de lei, în conformitate cu Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, întreaga cantitate de material lemnos fiind ridicată în vederea confiscării.
 
Amendă de 3.000 de lei
 
O altă sancţiune contravenţională de 3.000 de lei a fost aplicată de către poliţişti unui tânăr de 28 de ani, din judeţul Vrancea, după ce a fost depistat în timp ce transporta cu o autoutilitară 9 mc de material lemnos, conform documentelor justificative. După măsurătorile efectuate de un specialist din cadrul Ocolului Silvic Slobozia a rezultat faptul că acesta transporta o cantitatea mai mare decât cea înscrisă în avizul de însoţire. Totodată a fost luată măsura ridicării în vederea confiscării a materialului lemnos.  
 
Vă recomandăm şi:

Hoţi de lemne, prinşi la Dorobanţu. Suspecţii tăiaseră ilegal 25 de sălcii

Ministerul Mediului a lansat aplicaţia mobilă „Inspectorul Pădurii“, instrument de combatere a tăierilor ilegale

VIDEO Furt scandalos de arbori surprins într-o pădure protejată din Suceava. Cum ascund hoţii cioatele brazilor tăiaţi ilegal

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

pathfinder
16.11.2017, 16:40:55

"Sancţiuni ... confiscate" hi hi hi hi hi

Modifică Setările